Spaghetti με roquefort, baby ρόκα και τρίχρωμα τοματίνια
Για τους λάτρεις του roquefort
VIR ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ

Spaghetti με roquefort, baby ρόκα και τρίχρωμα τοματίνια

Το roquefort είναι ένα τυρί που ή θα το λατρέψεις ή θα το μισήσεις. Εγώ προσωπικά, το αγαπώ πολύ.

Υλικά
  • 500 γρ Spaghetti
  • 250 γρ roquefort
  • 1 πακέτο baby ρόκα
  • 20 τοματίνια κίτρινα, μαύρα, κόκκινα
  • 25 μλ βαλσάμικο ξυδι
  • 50 μλ ελαιόλαδο
  • καρύδια
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε μπόλικο νερό και 3κσ αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, ταυτόχρονα σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε τα τοματίνια στην μέση, το roquefort σε κυβάκια και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αρκετό φρέσκο πιπέρι. μόλις  είναι έτοιμα τα μακαρόνια μας τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ μας και ανακατεύουμε συνεχώς ως ότου γίνει μια κρέμα περίπου 2-3 λεπτά ρίχνουμε και την ρόκα και σπάμε με τα χέρια μας τα καρύδια και σερβίρουμε.

Tip

Η συγκεκριμένη μακαρονάδα είναι απλή, αλλά πεντανόστιμη και πρέπει να φαγωθεί αμέσως. Αν δεν μας αρέσουν τα καρύδια μπορούμε να προσθέσουμε κουκουνάρι.

Read more