Ριζότο πατζάρι με γιαούρτι
Ένα πιάτο με χρώμα και εξαιρετική γεύση
VIR ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ

Ριζότο πατζάρι με γιαούρτι

Ένα πιάτο για να εντυπωσιάσετε γευστικά και αισθητικά τους καλεσμένους σας.

Για το ριζότο
  • 200 γρ. παντζάρια, βρασμένα
  • 1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. Ρύζι αρμποριο
  • 800 γρ. ζωμό, κοτόπουλο, ζεστός
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τα πατζάρια στο μούλτι.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας όταν καραμελώσει προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να  γίνει διαφανές Προσθέτουμε  το ζωμό και μετα λίγο λιγο  ζωμό και περιμένουμε να απορροφηθεί από το ρύζι, ανακατεύοντας συχνά. Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο, το χυμό και ξύσμα λάιμ και τον πουρέ πατζάρι, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να έχουμε ένα κρεμμώδες ριζότο και σερβίρουμε αμέσως.

TIP

Ταιριάζει πολύ με με γιαούρτι η όποιο κρεμώδες τυρί σας αρέσει

Read more