Δροσιστική σαλάτα με κινόα, μήλο, τζίντζερ, λάιμ και αβοκάντο 
Ένα θρεπτικό και υγιεινό πιάτο
VIR ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ

Δροσιστική σαλάτα με κινόα, μήλο, τζίντζερ, λάιμ και αβοκάντο 

Μια από τις αγαπημένες μου σαλάτες, εύκολη και πολύ θρεπτική.

Η κινόα έχει χαρακτηριστεί από τον  Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τη Διατροφή και τη Γεωργία (FAO) ως το καλύτερο και πιο θρεπτικό τρόφιμο φυτικής προέλευσης για την ανθρώπινη διατροφή. Μπορούμε να την φάμε σε σαλάτα ή ακόμα και σαν συνοδευτικό με κάποιο θαλασσινό.

Υλικά
  • 200 γρ. κινόα (λευκό,κόκκινο η μαύρο)
  • 1 πράσινο μήλο κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 50 γρ τριμμένο τζίντζερ
  • 2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε κύβους
  • Καρότο κομμένο σε κύβους
  • 15 τοματίνια κομμένα στην μέση
  • 1/2 μπρόκολο ωμό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 80 μλ ελαιόλαδο
  • 2 λάιμ ξύσμα και χυμό
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Βάζουμε την κινόα και την μουλιάζουμε σε ένα μπολ για 10 λεπτά.

Την ξεπλένουμε 2-3 φορές με άφθονο νερό διότι αν δεν το κάνουμε, έχει μια πικρή ουσία που θα χαλάσει τη γεύση της σαλάτας μας.

Στραγγίζουμε και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα μας τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.

Tips

Δοκιμάστε να βάλετε και ψίχα καβουριού.

Read more