Windowflicks: Οι πολυκατοικίες έγιναν οθόνες σινεμά στο Βερολίνο [pics]
Ένα διαφορετικό σινεμά
ΤΑΙΝΙΕΣ

Windowflicks: Οι πολυκατοικίες έγιναν οθόνες σινεμά στο Βερολίνο [pics]

Windowflicks: To σινεμά μεταφέρθηκε στους τοίχους των πολυκατοικιών και έκανε τους βερολινέζους πιο χαρούμενους.

Windowflicks: Στο Βερολίνο έχουν ξεκινήσει να προβάλλουν ταινίες σε πολυκατοικίες για όλη τη γειτονιά. Το πρότζεκτ ονομάζεται Windowflicks και μετατρέπει ολόκληρες πολυκατοικίες σε οθόνες για προβολή ταινιών, κρατώντας συντροφιά στους κατοίκους εν μέσω πανδημίας.

Οι διοργανωτές του Windowflicks προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όλους όσοι παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους για λόγους υγείας. Επισκέπτονται γειτονιές της πόλης και εγκαθιστούν προτζέκτορες και ηχεία, μοιράζοντας πόρτα-πόρτα δωρεάν ποπκόρν πριν τους τίτλους αρχής. Ο ήλιος πέφτει, η ώρα πλησιάζει και οι κάτοικοι βγαίνουν στα μπαλκόνια τους ή στρίβουν τις πολυθρόνες τους από τις τηλεοράσεις προς τα έξω. Κάποιοι μάλιστα κατεβαίνουν στα μικρά παρκάκια και ξαπλώνουν στο γκαζόν, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας.

«Η ιδέα μας ήταν να δείξουμε πως οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να στριμώχνονται σε οθόνες χωριστά. Μπορούν να βγουν στα παράθυρά τους και να παρακολουθήσουν κάτι μαζί με τους γείτονες», λέει ο Όλαφ Καρκχόφ, διευθυντής της εταιρείας MetaGrey, που φροντίζει για τον εξοπλισμό και την διαρρύθμιση στο πρότζεκτ. Οι Βερολινέζοι μπορούν να στείλουν email στους διοργανωτές και να τους ζητήσουν να επισκεφτούν την γειτονιά τους.

Η μόνη προϋπόθεση είναι τουλάχιστον 20 διαμερίσματα να διαθέτουν οπτική επαφή με τον τοίχο που θα προβληθεί η ταινία. Ένας εθελοντής των Windowflicks κάθεται στην μπανιέρα ενός διαμερίσματος που φιλοξενεί για απόψε τον εξοπλισμό. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού περιφέρεται διακριτικά και χαμογελά, καθώς πανίσχυρα ηχεία στο σαλόνι του, μεταφέρουν τον ήχο στη διαπασών ώστε να ακούει όλη η γειτονιά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

„Der Himmel über Berlin“ – Projektion des Films zur Premiere – mit Himmel-Montage. Window Flicks unterstützt mit jeder Vorführung die Berliner Programmkinos und Ihre Kampagne „Fortsetzung folgt“ (@fortsetzungfolgt), die zum Ziel die Sicherung der Existenz unserer bunten Kinolandschaft hat. Lasst uns das Kampagnenziel von 730.000 Euro erreichen. Programmkinos in Berlin retten: @fortsetzungfolgt.berlin Tags zum Thema: #windowflicks #berlin #berlincorona #wimwenders #coronaberlin #yorckkinos #kinoberlin #radioeins #tagesspiegel #tagesspiegelkunst #berlinfilm #filmberlin #analogphotography #himmelüberberlin #berlinopenair #fortsetzungfolgt #berlintagundnacht #berlinberlin #berliner #berlincalling #berlininstagram #berlinlife #berlinart #berlinphotographer #programmkino #filmphotography #filmcommunity #wimwendersfilm

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Window Flicks – Fassadenkino (@windowflicks) στις

Το Windowflicks ενθαρρύνει τις δωρεές με στόχο την οικονομική υποστήριξη πολλών ανεξάρτητων κινηματογράφων στην Γερμανική πρωτεύουσα που δοκιμάζονται από την κρίση. Ο Κάρκχοφ, κάνει τώρα σχέδια για αντίστοιχα πρότζεκτ υποστήριξης μουσικών και άλλων καλλιτεχνών που έχουν χτυπηθεί από το ξέσπασμα της πανδημίας.

«Θα θέλαμε πάρα πολύ να κάνουμε 100 παράλληλες προβολές στο Βερολίνο, και όχι μόνο ταινίες αλλά και κονσέρτα. Συζητάμε με αρκετούς συνεργάτες για να τα καταφέρουμε καθώς είναι δύσκολο και ακριβό. Θέλω όλοι, από την πιο εύπορη μέχρι την πιο φτωχή περιοχή να έχουν ίση, «δημοκρατική» πρόσβαση στον Πολιτισμό».

Ο Wim Wenders, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ταινιών είναι υπέρμαχος του πρότζεκτ, παροτρύνοντας μάλιστα το κοινό να κάνει δωρεές.

Οι φωτογραφίες είναι από το instagram του project @windowflicks

Read more