Βίλα Ιόλα: Ο «Μυστικός Δείπνος» του Αλέξανδρου Ιόλα σε μια μοναδική παράσταση
Ο Μυστικός Δείπνος του Άντι Γουόρχολ έμπνευση για μια μοναδική παράσταση
ΤΑΙΝΙΕΣ

Βίλα Ιόλα: Ο «Μυστικός Δείπνος» του Αλέξανδρου Ιόλα σε μια μοναδική παράσταση

Βίλα Ιόλα: Πως συνδέεται η ζωή του διάσημου μαικήνα της τέχνης, με τον Andy Warhοl και ένα θεατρικό έργο.

Βίλα Ιόλα: Λίγο πριν αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης του σπιτιού του Αλέξανδρου Ιόλα και τη μετατροπή του σε πολιτιστικό χώρο, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το έργο του Χριστόφορου Αντωνιάδη, «Alexandre Iolas the Last Supper».

Η παράσταση «Alexandre Iolas the Last Supper» του Χριστόφορου Αντωνιάδη, βασίζεται στο βιβλίο του Νίκου Σταθούλη «Ιόλας», και θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής στην εγκαταλελειμμένη Βίλα Ιόλα.

Η διάσημη Βίλα ανήκει πια στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής. Οι εργασίες για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού κοσμήματος θα αρχίσουν σύντομα. Προτού λοιπόν ηχήσουν τα κομπρεσέρ και τα τρυπάνια, ο Δήμος αποφάσισε να αποχαιρετήσει την τωρινή μορφή του σπιτιού και να γιορτάσει το ξεκίνημα της νέας εποχής για τη Βίλα Ιόλα με την πραγματοποίηση μιας ολοκαίνουριας παράστασης για τον Αλέξανδρο Ιόλα, με τίτλο, «Alexandre Iolas, The Last Supper».

Ένα μοναστηριακό τραπέζι στον κήπο με φόντο τις υστεροβυζαντινές κολώνες και τις επιτύμβιες πλάκες. Ο Ιόλας οικοδεσπότης ενός σουρεαλιστικού δείπνου που παραθέτει σε ανθρώπους που σημάδεψαν τη διαδρομή του (Κοτοπούλη, Μαξ Έρνστ, Γκάρμπο, Νουρέγιεφ, Θεοδώρα Ρούσβελτ, Γουόρχολ, Κοκτώ, Νίκη Στάϊφελ) αλλά και σε στιγμές της ζωής του, που έγραψαν πάνω του ανεξίτηλα. Πρόσωπα και γεγονότα καταλαμβάνουν τις 12 καρέκλες. Αποκαλύψεις, κρυμμένα μυστικά και πράξεις που άλλαξαν το ρου της τέχνης. Χωρίς φόβο και με άπλετο πάθος.

Ο Μυστικός Δείπνος του Άντι Γουόρχολ, το τελευταίο έργο που δημιούργησε πριν το θάνατο του, αλλά και το τελευταίο έργο που οραματίστηκε και παρήγγειλε ο Ιόλας πριν το δικό του θάνατο, ζωντανεύει.

‘The Last Supper’ by Andy Warhol. 1986. Screen print and colored graphic art paper collage on HMP paper. The Andy Warhol Museum, Pittsburgh; Founding Collection, Contribution The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc. 1998.1.2126.

Η παράσταση

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Χριστόφορος Αντωνιάδης
Σκηνικά: Μαρία Καβαλιώτη
Ενδυματολογική επιμέλεια: Εύα Κανελάκη
Πρωτότυπη μουσική: Menex
Φωτισμοί: Ηρακλής Γεωργιάδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστιάνα Αντωνιάδου
Promo Photos: Alex.K
Σκηνοθεσία Trailer: D.R.E.A.M.E.R.S
Camera/Editing: Εβίτα Παπαναρέτου
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη – Act For Art
Επιμέλεια προωθητικού υλικού: Ευγενία Αργυρού
Οργάνωση εκδήλωσης: Ισμήνη Στάμου (Γραφείο Δημάρχου)
Τις Κανελάκη, Θεοφιλάκου και Τσινάκη ντύνει η Erifili Nikolopoulou.
Τον Χριστόφορο Αντωνιάδη ντύνει o Prince Erotokritos.

Εμφανίζονται οι: Πέγκυ Κανελάκη , Αδαμαντία Θεοφιλάκου, Γιούλη Τσινάκη, Γιάννης Σέπε , Νικόλαος Δάμος , Γιάννης Τυροβολάς.
Στο ρόλο του Αλέξανδρου Ιόλα ο Χριστόφορος Αντωνιάδης

Διάρκεια παράστασης:  65’

Ημερομηνία: 
Από: 21-23/09/2020, ώρα 21.00

Τοποθεσία:
Βίλα Αλέξανδρου Ιόλα , Δημοκρατίας 8, Αγία Παρασκευή

Eισιτήρια:
Είσοδος ελεύθερη (οι πύλες της Βίλας θα ανοίγουν στις 8.00μμ και θα τηρηθεί σειρά
προτεραιότητας)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2132004530

Read more