Το τελευταίο δέντρο: Μια μικρού μήκους ταινία με αφορμή τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Η καθημερινότητα των εφήβων σήμερα στο Μάτι
ΤΑΙΝΙΕΣ

Το τελευταίο δέντρο: Μια μικρού μήκους ταινία με αφορμή τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Το τελευταίο δέντρο: Η ταινία του Βαγγέλη Νάκη παρουσιάζει σκηνές της τωρινής καθημερινότητας στο Μάτι.

Το τελευταίο δέντρο: Ο Βαγγέλης Νάκης συνεργάστηκε με τη νεολαία της κοινότητας Ματιού για να δημιουργήσουν τη μικρού μήκους ταινία «Το τελευταίο δέντρο».

Στην ταινία αυτή  διαδραματίζεται η ζωή των ανθρώπων μετά από τη φονική πυρκαγιά καθώς και ο αγώνας που δίνουν καθημερινά προκειμένου να ξανά «χτίσουν» ότι χάθηκε αλλά και να ξεπεράσουν χωρίς να ξεχάσουν κανέναν.

Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πρωταγωνιστές είναι όλοι οι έφηβοι που συμμετέχουν. Στο τελευταίο δέντρο περιγράφεται πώς γράφτηκε μία από τις πιο μαύρες ημέρες για τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Πέρα από τις υλικές ζημιές, 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και το οικοσύστημα της περιοχής υπέστη ανεπανόρθωτη καταστροφή.

Το βράδυ της 23ης Ιουλίου χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στην σύγχρονη ελληνική ιστορία. Δύο χρόνια αργότερα, ο Βαγγέλης Νάκης με τη μικρού μήκους ταινία «Το τελευταίο δέντρο» αποτυπώνει τα γεγονότα και τις μαρτυρίες των κατοίκων με σκοπό να αναδειχθούν τα αίτια και η πραγματική εικόνα του σήμερα,με σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο και με αξιοπρέπεια  απέναντι στην ανθρώπινη ζωή.

Read more