Το «Black Lives Matter» είναι η νέα κατηγορία του Netflix
47 ταινίες και σειρές για επιμόρφωση
ΤΑΙΝΙΕΣ

Το «Black Lives Matter» είναι η νέα κατηγορία του Netflix

Black Lives Matter Netflix: Μια νέα κατηγορία εγκαινιάζει η διάσημη πλατφόρμα, με 47 ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ.

Το όνομα του κινήματος που δημιουργήθηκε από την άδικη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έγινε μια κατηγορία του Αμερικανικού Netflix, η οποία από τις 10 Ιουνίου θα προβάλλει μια συλλογή με 47 τίτλους ταινιών, σειρών και ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκαν και αφηγούνται ιστορίες από μαύρους καλλιτέχνες. Όλοι οι τίτλοι έχουν ως κοινό την παρουσία θεματικών σχετιζόμενων με την κοινωνική αδικία, τον αποκλεισμό και τον ρατσισμό που βιώνουν οι αφροαμερικανοί.

Μερικοί από τους τίτλους είναι: το ντοκιμαντέρ της Ava DuVernay, «13η Τροπολογία» (το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν και στο YouTube) και η δραματική σειρά της, «When They See Us», οι σειρές «Dear White People» και «She’s Gotta Have It», η οσκαρική ταινία του Barry Jenkins, «Moonlight», οι ταινίες του Spike Lee, «School Daze» και «Malcolm X», το «Mudbound» και το ντοκιμαντέρ «What Happened Miss Simone?».

Το Netflix έκανε δήλωση, στις 30 Μαΐου, υπέρ του κινήματος «Black Lives Matter», γεγονός που το κατέστησε ως ένα από τα πρώτα μεγάλα media που μίλησε εν μέσω διαμαρτυριών για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Η δήλωσε ανέφερε: «Το να παραμένεις σιωπηλός σημαίνει συνενοχή. Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία. Έχουμε μια πλατφόρμα κι έχουμε καθήκον απέναντι στους μαύρους ανθρώπους που είναι μέλη της πλατφόρμας μας, τους υπαλλήλους μας, τους δημιουργούς και το ταλέντο τους, να μιλήσουμε ανοιχτά».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Netflix US (@netflix) στις

Η προσθήκη των συγκεκριμένων τίτλων αφορά την αμερικανική έκδοση της πλατφόρμας. Πολλοί όμως από τους τίτλους που αναφέρθηκαν, βρίσκονται και στην ελληνική έκδοση, μαζί με πολλές άλλες και μπορείτε να τις δείτε, όπως τα: «13η Τροπολογία», «When They See Us», «Dear White People», «She’s Gotta Have It», «What Happened Miss Simone?» και «Mudbound».

Read more