«Θυγατέρες»: Μια διεθνής παραγωγή ξεκίνησε τα γυρίσματα στην Αμοργό, στη μετά covid εποχή
Το βαθύ γαλάζιο της Αμοργού προτιμούν οι ξένες παραγωγές
ΤΑΙΝΙΕΣ

«Θυγατέρες»: Μια διεθνής παραγωγή ξεκίνησε τα γυρίσματα στην Αμοργό, στη μετά covid εποχή

«Θυγατέρες»: Η ταινία ξεκίνησε τα γυρίσματα στην Ελλάδα τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και συγκεκριμένα στο νησί της Αμοργού.

«Θυγατέρες»: Η ταινία «Θυγατέρες» βασίζεται στο μπεστ σέλερ της Γερμανίδας συγγραφέως Lucy Fricke. Ο γερμανικός Τύπος το έχει χαρακτηρίσει «συναρπαστικό road movie σε μορφή βιβλίου, τόσο κωμικό και τόσο ευαίσθητο, που ξεσπάς ταυτόχρονα σε γέλια και κλάματα».

Είναι η πρώτη διεθνής παραγωγή που ξεκινά γυρίσματα εκτός της χώρας παραγωγής της σε ολόκληρη την Ευρώπη, στην μετά COVID εποχή. Το ελληνικό σκέλος έχει αναλάβει η εταιρεία Heretic των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη.

Η ιστορία της ταινίας αναφέρεται σε δύο παιδικές φίλες, που ξεκινούν από το Βερολίνο για ένα ταξίδι στην Ελβετία και μία κλινική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ο βαριά άρρωστος πατέρας της μίας, που βαρέθηκε τη ζωή. Ή έτσι νομίζουν. Γιατί αυτό το ταξίδι θα εξελιχθεί πολύ διαφορετικά και θα τις οδηγήσει όχι απλά στην Ελλάδα αλλά και στον πυρήνα της οικογένειας και της ίδιας τους της ζωής.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία της Γερμανίδας σκηνοθέτη Nana Neul θα πραγματοποιήσει, επίσης, γυρίσματα στη Γερμανία και την Ιταλία. Το διεθνές καστ στελεχώνουν η Birgit Minichmayr στον πρωταγωνιστικό ρόλο (βασική συνεργάτιδα του σπουδαίου Burgtheater της Βιέννης), η πολυβραβευμένη Alexandra Maria Lara (Control, Youth Without Youth, The Reader), αλλά και οι Josef Bierbichler, Giorgio Colangeli, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σαράντης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Ζωή Ρηγοπούλου και Δημήτρης Βερύκιος, μεταξύ άλλων.

Παραγωγός της ταινίας είναι η Bettina Brokemper της Heimat Film, συμπαραγωγός στην Ιταλία ο Simone Gattoni της Simila, ενώ το ελληνικό σκέλος της διεθνούς παραγωγής έχει αναλάβει η Heretic των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη.

Η ταινία έχει χρηματοδοτηθεί από τα Film- und Medienstiftung NRW, BKM, DFFF στη Γερμανία, MIBAC στην Ιταλία και ΕΚΟΜΕ στην Ελλάδα. Τις διεθνείς πωλήσεις έχει αναλάβει η Matchbox Factory.

Θυμίζουμε ότι η Αμοργός απέκτησε φήμη και έγινε διεθνής τουριστικός προορισμός χάρη στο «Απέραντο γαλάζιο» (1988) του Λικ Μπεσόν που ανέδειξε τη θάλασσα και το φυσικό τοπίο της.

Η παραγωγή
  • Σκηνοθεσία: Nana Neul
  • Σενάριο: Lucy Fricke, Nana Neul
  • Παραγωγή: Bettina Brokemper, Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, Simone Gattoni
  • Πρωταγωνιστούν: Birgit Minichmayr, Alexandra Maria Lara, Josef Bierbichler, Giorgio Colangeli, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σαράντης, Αλεξανδρος Μυλωνάς, Ζωή Ρηγοπούλου και Δημήτρης Βερύκιος
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Bernhard Keller
  • Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Christiane Krumwiede, Ευα Γουλάκου
  • Ενδυματολόγος: Ulrike Scharfschwerdt
  • Μακιγιάζ: Antje Bockeloh, Katrin Schneider, Δήμητρα Γιατράκου
  • Μοντάζ: Stefan Stabenow
  • Μουσική: Jörg Martin Wagner, Henning Grambow

Read more