Θερινά σινεμά: Ανοίγουν σήμερα 1η Ιουνίου – Πως θα γίνονται οι προβολές
Με ανυπομονησία περιμένουμε την έναρξη λειτουργίας των θερινών
ΤΑΙΝΙΕΣ

Θερινά σινεμά: Ανοίγουν σήμερα 1η Ιουνίου – Πως θα γίνονται οι προβολές

Θερινά σινεμά: Έφτασε η ώρα που θα παρακολουθήσουμε και πάλι ταινίες όχι μόνοι μας στην οθόνη του υπολογιστή μας, αλλά με μεγαλύτερη παρέα και σε μεγαλύτερη... οθόνη.

Θερινά σινεμά: Παρά τη διστακτικότητα που μπορεί να υπάρξει τις πρώτες ημέρες, οι αιθουσάρχες των θερινών κινηματογράφων δηλώνουν αισιόδοξοι.

Έτσι, σταδιακά από τη Δευτέρα ανοίγουν τα θερινά σινεμά, με επιθυμητή πληρότητα περίπου στο 70%, με ανοιχτά τα κυλικεία, χωρίς διάλειμμα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και μείωση ΦΠΑ από το 24% στο 13% χωρίς ωστόσο μείωση εισιτηρίου για το κοινό.

Τα μέτρα
  • Παρέες μέχρι τέσσερα άτομα θα κάθονται μαζί αν το επιθυμούν, αλλά μετά από τα τέσσερα καθίσματα θα υπάρχει κενό.
  • Θα ισχύσουν όλα τα μέτρα ως προς την υγιεινή των χώρων αλλά και της τήρησης αποστάσεων στο ταμείο
  • Προτροπή για ανέπαφες συναλλαγές προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο συνωστισμός.

Για τη λειτουργία των περίπου 170 θερινών σινεμά σε όλη την Ελλάδα «περιμένουμε να οριστικοποιηθεί άμεσα η συμφωνία και να μας σταλεί η επίσημη ανακοίνωση του πρωτοκόλλου με τις οδηγίες προστασίας από την πανδημία» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών, Παναγιώτης Τσακαλάκης.

Τα θερινά σινεμά επαναλειτουργούν με την ίδια τιμή στο εισιτήριο, χωρίς μείωση: «Οι προσφορές μέσα στην εβδομάδα μειώνουν τον μέσο όρο της τιμής του εισιτηρίου» εκτιμά ο ίδιος. Όσο για την εξαγγελθείσα μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στις κινηματογραφικές αίθουσες «δεν ανταποκρίνεται στο πάγιο αίτημα των αιθουσαρχών που είναι μείωση στο 6% όπως ισχύει σε όλο τους τομείς πολιτισμού -θέατρο, βιβλίο κ.ά».

Τα ντράιβ ιν

Οι αιθουσάρχες βλέπουν με σκεπτικισμό την επιστροφή των ντράιβ ιν -κινηματογράφων αυτοκινήτων- που επανέρχονται μετά από δεκαετίες από διάφορους δήμους.

«Ας είναι συνετοί οι δήμοι» λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών μιλώντας για αθέμιτο ανταγωνισμό: «Διαθέτουν άδειες λειτουργίας ντράιβ ιν από το υπουργείο Συγκοινωνιών, από το υπουργείο Πολιτισμού, άδεια χρήσης γης; Η Πανελλήνια Ένωση Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών ετοιμάζεται να καταθέσει υπομνήματα για το θέμα στους δήμους».

Read more