«Ταξίδι της Φάλαινας»: Πανελλαδική και δωρεάν η online πρεμιέρα της τρυφερής ταινίας ενηλικίωσης [vid]
Η ενηλικίωση ενός αγοριού
ΤΑΙΝΙΕΣ

«Ταξίδι της Φάλαινας»: Πανελλαδική και δωρεάν η online πρεμιέρα της τρυφερής ταινίας ενηλικίωσης [vid]

«Ταξίδι της Φάλαινας»: Η online πρεμιέρα της βραβευμένης ταινίας θα είναι διαθέσιμη από τις 21 Ιανουαρίου.

«Ταξίδι της Φάλαινας»: «The Whaler Boy» είναι η βραβευμένη ταινία, ντεμπούτο του Φίλιπ Γιούριεφ, στο Φεστιβάλ Βενετίας 2020.

Ο ανερχόμενος Μοσκοβίτης σκηνοθέτης άνοιξε το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τώρα η ταινία του κάνει πρεμιέρα σε πρώτη προβολή στις 21 Ιανουαρίου ψηφιακά (online) από τη StraDa Films.

Ο θεατής θα μπορεί να παρακολουθήσει την ταινία online, χωρίς συνδρομή, αγοράζοντας ένα ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket) και ενισχύοντας έτσι κάποια αίθουσα επιλογής του.

Λίγα λόγια για την ταινία

Βερίγγειος Πορθμός, εκεί όπου η Ρωσία συναντά την Αλάσκα, σε ένα χωριό φαλαινοθήρων, όπου οι άνδρες καταφεύγουν στο online chat με κάμερα. Το παράδειγμά τους ακολουθεί ο Λέσκα, ένας άβγαλτος δεκαπεντάχρονος, που ερωτεύεται ένα κορίτσι από το Ντιτρόιτ. Όταν βρίσκει την «αγαπημένη» του να συνομιλεί με κάποιον άλλο, θολωμένος από τη ζήλεια, ο Λέσκα ξεκινά μια αδιανόητη οδύσσεια. Στο συμβολικό σημείο όπου σμίγουν παρελθόν και μέλλον, αυτή η τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης απηχεί την ταραχή της νιότης και τον παλμό της πρώτης αγάπης.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη

Ο Φίλιπ Γιούριεφ, γεννημένος στη Μόσχα, είναι Ρώσος σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Ακόμη μαθητής στο σχολείο, γύρισε την πρώτη του «ταινία δράσης» η οποία περιλαμβάνε μια σειρά από εντυπωσιακές εκρήξεις από καρπούζια για το μάθημα της Χημείας. Το μικρού μήκους ντεμπούτο του, «The Song of the Mechanical Fish», προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς, αποσπώντας παράλληλα βραβεία στα Φεστιβάλ του Μόντρεαλ, του Βερολίνου, του Τόκιο και του Σάο Πάολο. Το «Ταξίδι της Φάλαινας» είναι το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του.

Βραβεία

H ταινία εντυπωσίασε στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως ταινία έναρξης, ενώ κατέκτησε και το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2020.

Μπορείτε να δείτε online, χωρίς συνδρομή την ταινία στον ιστότοπο της StraDa Films.

Read more