Ταινίες Κυριακής τηλεόραση: Τι θα δούμε σήμερα [vids]
Μια από τις πιο όμορφες ταινίες
ΤΑΙΝΙΕΣ

Ταινίες Κυριακής τηλεόραση: Τι θα δούμε σήμερα [vids]

Ταινίες Κυριακής τηλεόραση: Μένουμε Σπίτι και παρακολουθούμε αγκαλιά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ελληνικές και ξένες ταινίες.

Ταινίες Κυριακής τηλεόραση: Η πιο ενδιαφέρουσα μάλλον ταινία για σήμερα Κυριακή είναι η «Πεντάμορφη και το Τέρας». Είναι βασισμένη στην αριστουργηματική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, που με τη σειρά της έχει βασιστεί στο διάσημο παραμύθι του 18ου αιώνα, η υποψήφια για δύο Όσκαρ (καλύτερης καλλιτεχνικής παραγωγής και κοστουμιών) ταινία του Μπιλ Κόντον που μπήκε στη λίστα με τις είκοσι πιο επιτυχημένες εισπρακτικά ταινίες όλων των εποχών.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας (2017) – Alpha στις 21.00
Ο θησαυρός του μακαρίτη (1959)  – Star στις 21.00

Ελληνική ταινία του Νίκου Τσιφόρου, με τους Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλη Αυλωνίτη, Νίκο Ρίζο.Μια φτωχή χήρα σκαρφίζεται την ύπαρξη ενός θησαυρού στο σπίτι της για να προσελκύσει ενοικιαστές.

Μία από τις καλύτερες κωμωδίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, με την απάτη που στήνει η Βασιλειάδου να λειτουργεί σαν σχόλιο για την προσπάθεια (εύκολου) πλουτισμού. Βασιλειάδου, Αυλωνίτης και Ρίζος κυριαρχούν στην οθόνη, ενισχύοντας με απίστευτο κέφι το πανέξυπνο σενάριο των Τσιφόρου – Βασιλειάδη.

Transformers 4: Εποχή Αφανισμού (2014) – ΣΚΑΪ στις 21.15

Αμερικανική ταινία του Μάικλ Μπέι, με τους Μαρκ Γουόλμπεργκ, Νίκο Πελτζ, Στάνλεϊ Τούτσι.Ένας Τεξανός ιδιόρρυθμος μηχανικός και η κόρη του συνεργάζονται με τον Όπτιμους Πράιμ και τα καταδιωκόμενα από την αμερικανική κυβέρνηση Ότομποτς για να σταματήσουν μια σκοτεινή συνωμοσία που απειλεί τον πλανήτη μας.

Εξελίσσοντας μόνο στις λεπτομέρειες τη συνταγή του, ο Μάικλ Μπέι ελαττώνει τα slow motion με φόντο το ηλιοβασίλεμα, επιστρατεύει όμως και πάλι μια ξανθιά με καυτά σορτς, δύο ανταγωνιστικούς αντρικούς χαρακτήρες (πατέρας και «γαμπρός»), έναν τόνο ειδικών οπτικών εφέ, ατελείωτες σκηνές σιδεροκαταστροφής, αμέτρητα ντεσιμπέλ κι ένα εφηβικής κοπής χιούμορ που υποτίθεται πως απενοχοποιεί τις αμέτρητες, σχεδόν τρίωρης διάρκειας απιθανότητες. Ομάδα που κερδίζει (2,7 δισ. δολάρια οι εισπράξεις της τριλογίας) χαζή είναι να αλλάξει;

Στα Χρόνια της Βίας (2014) – ΕΡΤ1 στις 00.15

Αμερικανική ταινία του Τζέι Σι Τσάντορ, με τους Όσκαρ Άιζακ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Άλμπερτ Μπρουκς.Στη Νέα Υόρκη του 1981, μιας από τις βιαιότερες χρονιές στην ιστορία της πόλης, ένας φιλόδοξος μετανάστης-ανερχόμενος επιχειρηματίας βλέπει τους ανταγωνιστές του να ληστεύουν όλο και συχνότερα τα πετρελαιοφόρα φορτηγά του. Η προσπάθειά του να βρει λύση μέσω νόμιμων οδών μοιάζει να μην αποδίδει, αλλά, παρά την ασφυκτική πίεση, αρνείται να καταφύγει σε παράνομες και βίαιες μεθόδους.

Ο Τζέι Σι Τσάντορ εστιάζει στην εσωτερική πάλη ενός φιλόδοξου, αλλά τίμιου ανθρώπου στο κυνήγι του νέου αμερικανικού ονείρου. Η δράση γύρω του είναι λιγοστή, αποτυπώνει όμως αποτελεσματικά τις κοινωνικές συνιστώσες που περιορίζουν τον ορίζοντά του και καθορίζουν τις πράξεις του. Καθαρές και ταυτόχρονα ανήθικες, οδηγούν έναν άνθρωπο στην πολυτελή απανθρωποποίηση και μια χώρα στην οργασμική επιχειρηματική ευφορία, διαδικασία που ο σκηνοθέτης αναλύει διεξοδικά, αλλά με λιγότερη δραματική δύναμη και αφηγηματική σπιρτάδα απ’ όση θα έκανε πραγματικά συναρπαστικό το κινηματογραφικό υλικό του.

Δίδυμοι Πύργοι (2006) – Open στις 2.15

Αμερικανική ταινία του Όλιβερ Στόουν, με τους Νίκολας Κέιτζ, Μάικλ Πένια, Μαρία Μπέλο.Η αληθινή ιστορία της διάσωσης δύο αστυνομικών που παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια των Δίδυμων Πύργων την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Δεν είναι και τόσο εύκολο να στήσεις μια ιστορία με τους δύο κεντρικούς ήρωες από ένα σημείο και μετά ακινητοποιημένους στα ερείπια. Πρόκειται για κλειστοφοβικό αντι-θέαμα κι όμως ο Στόουν καταφέρνει να διατηρεί το ενδιαφέρον. Οι ενστάσεις αφορούν τις ιδεολογικές παραμέτρους αυτού του θεάματος: πόσο ώριμη ήταν η Αμερική εκείνη την εποχή να ξαναζήσει, έστω και κινηματογραφικά, τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου; Ελάχιστα, αν κρίνουμε από την ταινία του Στόουν, όπου τα πάντα προσεγγίζονται επί τούτου σε συγκινησιακό επίπεδο και αντιμετωπίζονται όχι ως συλλογική εθνική υπόθεση, αλλά ως προσωπική περιπέτεια.

Read more