Στίβεν Κίνγκ: Ποια είναι η ιστορία που δεν έγραψε ποτέ
Μέσα στο μυαλό του Στίβεν Κίνγκ
ΤΑΙΝΙΕΣ

Στίβεν Κίνγκ: Ποια είναι η ιστορία που δεν έγραψε ποτέ

Στίβεν Κίνγκ: Έχει γράψει μερικά από τα καλύτερα βιβλία τρόμου στην ιστορία της λογοτεχνίας.

Στίβεν Κίνγκ: Ο μεγάλος συγγραφέας όμως δεν επαναπαύεται ποτέ.

Το μυαλό του επινοεί συνεχώς ιδέες για νέες ιστορίες και μάλιστα πρόσφατα περιέγραψε την καλύτερη ιδέα για ιστορία τρόμου που όπως είπε δεν θα γράψει ποτέ. Μάλιστα περιλαμβάνει έναν από τους εμβληματικότερους χαρακτήρες στην ιστορία του κινηματογραφικού τρόμου.

Σε μια πρόσφατη δημοσίευση του στο twitter ο Κινγκ περιέγραψε την καλύτερη ιδέα που είχε ποτέ για μια ιστορία με πρωταγωνιστή όχι κάποιον νέο χαρακτήρα αλλά ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία τρόμου του σινεμά, τον Τζέισον από την σειρά ταινιών «Παρασκευή και 13». Ο Κινγκ έγραψε «η καλύτερη ιδέα για μυθιστόρημα που δεν έγραψα ποτέ (και πιθανότατα δεν θα το κάνω ποτέ) ήταν το “Εγώ, ο Τζέισον” (I, Jason) μια αφήγηση πρώτου προσώπου του Τζέισον Βούρχις και της διαβολικής του μοίρας: να σκοτώνεται ξανά και ξανά στο Camp Crystal Lake. Τι διαβολική, υπαρξιακή μοίρα!»

Αυτό που του προκάλεσε το ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο Τζέισον δεν μιλάει καθόλου. Έτσι η ιδέα του Κίνγκ να έμπαινε στο μυαλό και στις σκέψεις ενός μανιακού δολοφόνου ο οποίος παραμένει σιωπηλός καθ’ όλη την διάρκεια των φόνων, κρύβοντας το πρόσωπο του πίσω από μια μάσκα χόκεϊ, πραγματικά μοιάζει ως μια συναρπαστική ιδέα από μόνη της.

Read more