Σπύρος Μισθός: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Τον γνωρίσαμε μέσα από τις καθημερινές σειρές του Νίκου Φώσκολου
Έπαιζε για 11 χρόνια στη σειρά «Καλημέρα Ζωή»
ΤΑΙΝΙΕΣ

Σπύρος Μισθός: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Τον γνωρίσαμε μέσα από τις καθημερινές σειρές του Νίκου Φώσκολου

Σπύρος Μισθός: Ο ηθοποιός έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Σπύρος Μισθός: Ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε επί σειρά ετών στην καθημερινή σειρά του Νίκου Φώσκολου στον Ant1, «Καλημέρα Ζωή».

Την είδηση για τον θάνατό του μετέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μέσα από την σελίδα του στο Facebook.

«Με ένα πολύ άσχημο νέο ξεκινάει η Κυριακή… Τη νύχτα έφυγε από κοντά μας ο καλός μας συνάδελφος που τόσο πολύ είχαμε δουλέψει μαζί μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο , ο εκ των πρωταγωνιστών του Νίκου Φώσκολου ο Σπυρος Μισθος”, ανέφερε. “Πληροφορούμαστε ότι η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στα Γιάννενα. Καλό ταξίδι Σπυράκο μας», πρόσθεσε.

Ο Σπύρος Μισθός είχε συμμετάσχει σε ταινίες της δεκαετίας του 80, ενώ έγινε γνωστός από τον ρόλο του στην σειρά “Καλημέρα Ζωή” του Νίκου Φώσκολου, στην οποία έπαιξε επί 11 χρόνια. Επίσης, είχε παίξει σε θεατρικές παραστάσεις, όπως στην “Θεοδώρα” με την Μιμή Ντενίση, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα. Υπήρξε επίσης, καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Μιλώντας στο περιοδικό “Χάι” είχε πει για τον Νίκο Φώσκολο: “Απίστευτο κεφάλαιο. Άνθρωπος ο οποίος μπορούσες να καθίσεις μαζί του να πιείς καφέ… Θα σου πω ένα περιστατικό γιατί μου έχει συμβεί πολλές φορές. Πήγαινα σπίτι του και πιάναμε την κουβέντα, μου λέει για δέκα λεπτά θα μιλήσουμε Σπύρο όχι παραπάνω, γιατί έχω πολλή δουλειά. Εντάξει για δέκα λεπτά και έφευγα τέσσερις το πρωί. Αυτός ήταν ο Νίκος Φώσκολος δεν μπορούσες να σταματήσεις να μιλάς μαζί του. Ήταν απίστευτη πηγή έμπνευσης και φαντασίας. Μπορούσε μια ιστορία που θα σου ξεκινήσει συγχρόνως να ανοίξει δέκα. Σου εξηγούσε σου έλεγε: «Ξέρεις εγώ τώρα θα σου πω αυτή την ιστορία που θα σου ανοίξω, στο “Καλημέρα Ζωή”» και συγχρόνως μου είχε ανοίξει άλλες δέκα»”.

Για τα χρήματα που έπαιρνε από τη σειρά είχε πει: “Εκείνη την εποχή έπαιρνα καλά χρήματα. Περίπου πέντε-έξι χιλιάδες ευρώ τον μήνα. Εγώ ήμουν προνομιούχος γιατί ήμουν στο «Καλημέρα Ζωή» έντεκα χρόνια. (…) Ξυπνούσα κάθε μέρα πέντε το πρωί, διάβαζα γιατί μάθαινα εύκολα το πρωί, γι’ αυτό έχω συνηθίσει να κοιμάμαι και λίγο το απόγευμα, γύριζα από το γύρισμα κουρασμένος κοιμόμουν δυο τρεις ώρες και πήγαινα μετά στο θέατρο, αν είχα το βράδυ παράσταση”.

Για τα επόμενα βήματά του είχε πει: “Μετά το 2007 που τελείωσε το “Καλημέρα Ζωή” πήγα στα Γιάννενα τέσσερα χρόνια, και ήμουν διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Όταν τελικά φεύγεις από την Αθήνα, φεύγεις απ’ τον χώρο”.

Read more