Σπάικ Λι Τρία αδέρφια: Ανέβασε μια ταινία μικρού μήκους για τον Τζορτζ Φλόιντ στο Twitter [vid]
Το 1989 η ταινία του Do the right thing προκάλεσε συζητήσεις, σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ
ΤΑΙΝΙΕΣ

Σπάικ Λι Τρία αδέρφια: Ανέβασε μια ταινία μικρού μήκους για τον Τζορτζ Φλόιντ στο Twitter [vid]

Σπάικ Λι Τρία αδέρφια: Ένα φιλμ μικρού μήκους για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ δημοσίευσε ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι.

Σπάικ Λι Τρία αδέρφια: Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ενεργός στο θέμα της υπερασπιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων της αφρο-αμερικανικής κοινότητας.

Έτσι δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter, ένα σύντομο βίντεο-ταινία, με τίτλο «3 Brothers — Radio Raheem, Eric Garner, and George Floyd». Το βίντεο ενώνει αποσπάσματα από μια παλιότερη ταινία του Λι, το «Do the Right Thing» που είχε κυκλοφορήσει το 1989, με πραγματικά πλάνα από τον θάνατο δυο αφροαμερικανών, του Έρικ Γκάρνερ και του Τζορτζ Φλόιντ. Ο Λι χρησιμοποιεί συγκεκριμένα, μια σκηνή από τη ταινία το 1989, όπου ο χαρακτήρας Radio Raheem (Bill Nunn) δολοφονείται από λευκούς αστυνομικούς.

Ο Λι παρουσίασε πρώτη φορά την ταινία μικρού μήκους, κατά τη διάρκεια εμφάνισης του στο CNN. «Πώς μπορούν οι άνθρωποι να μην καταλαβαίνουν γιατί οι άνθρωποι ενεργούν με αυτό το τρόπο;», ρώτησε τους θεατές για τις διαδηλώσεις που γίνονται στην Αμερική. «Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, είδαμε τις ταραχές στη δεκαετία του ’60, τη δολοφονία του Dr. King, κάθε φορά που κάτι συμβαίνει και δεν επικρατεί δικαιοσύνη, οι άνθρωποι αντιδρούν έτσι, για να ακουστούν. Αυτό το βλέπουμε ξανά και ξανά και ξανά. Αυτό είναι: η δολοφονία των μαύρων σωμάτων, πάνω σε αυτό στηρίζεται αυτή η χώρα», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Η ταινία κυκλοφόρησε λίγο πριν από την πρεμιέρα της νέας ταινίας μεγάλου μήκους του Λι, που θα κυκλοφορήσει στο Netflix, στις 12 Ιουνίου. Πρόκειται για πολεμικό δράμα για το Βιετνάμ και ονομάζεται «Da 5 Bloods». Πρωταγωνιστεί ο Chadwick Boseman από τον «Μαύρο Πάνθηρα» και ο Jonathan Majors.

Read more