Πέθανε ο Άλαν Πάρκερ – Υπέγραψε το «Εξπρές του Μεσονυχτίου» και την «Εβίτα» [vid]
Αίσθηση είχε προκαλέσει η ταινία του «Εξπρές του Mεσονυχτίου»
ΤΑΙΝΙΕΣ

Πέθανε ο Άλαν Πάρκερ – Υπέγραψε το «Εξπρές του Μεσονυχτίου» και την «Εβίτα» [vid]

Άλαν Πάρκερ: Ο Βρετανός σκηνοθέτης Αλαν Πάρκερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Άλαν Πάρκερ: Την είδηση του θανάτου του μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Βρετανός κινηματογραφιστής Άλαν Πάρκερ, σκηνοθέτησε ανάμεσα σε πολλές άλλες  τις ταινίες «Το Εξπρές του Μεσονυχτίου», «Ανήλικοι ριφιφίδες» (Μπάγκσι Μαλόουν), «Ο Μισισιπής καίγεται», «Εβίτα».

Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σκηνοθετών της Μεγάλης Βρετανίας και πρόεδρος του Συμβουλίου Κινηματογράφου του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Πάρκερ πέθανε την Παρασκευή μετά από μια μακρά ασθένεια. Ήταν παντρεμένος με την Λίζα Μόραν Πάρκερ. Ο Πάρκερ είχε πέντε παιδιά και επτά εγγόνια.

Από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα του η ταινία «Το Εξπρές του Μεσονυχτίου». Η ταινία πραγματεύεται  την αυτοβιογραφία του Μπίλι Χέιζ, Αμερικανού φοιτητή που κλείστηκε στις τουρκικές φυλακές με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών και θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές ταινίες της δεκαετίας του ’70. Σε σενάριο του Ολιβερ Στόουν, η ταινία «Το Εξπρές του Μεσονυχτίου» κέρδισε 2 Οσκαρ, ενώ απαγορεύτηκε στην Τουρκία, όπου και προβλήθηκε μόλις το 1992 από ιδιωτικό κανάλι της γείτονος χώρας. Ο Μπίλι Χέιζ, δήλωσε αργότερα ότι η ταινία ήταν πιο βίαιη απ’ ό,τι η ζωή στις φυλακές της Τουρκίας, ενώ πρόσθεσε πως, ποτέ δεν έπεσε θύμα βιασμού.

Ο Αλαν Πάρκερ και η Μαντόνα, ως «Εβίτα». Η ταινία έσπασε ταμεία και προκάλεσε αίσθηση όταν κυκλοφόρησε, τα Χριστούγεννα του 1996. Η μεταφορά της ζωής της εμβληματικής προσωπικότητας της Αργεντινής, Εβίτα Περόν, σε ένα ιδιαίτερο μιούζικαλ με πρωταγωνιστές τη Μαντόνα και τον Αντόνιο Μπαντέρας προτάθηκε για πέντε Οσκαρ και απέσπασε εκείνο του πρωτότυπου τραγουδιού για το «You Must Love Me».

Ο Πάρκερ γεννήθηκε στο Ίσλινγκτον σε εργατική οικογένεια και από τα 18 του άρχισε να εργάζεται στον χώρο της διαφήμισης, κάτι που επέδρασε στο στιλ του. Έφυγε από τη ζωή έπειτα από μακρά ασθένεια, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Η πρώτη του ταινία είναι το περίφημο Bugsy Malone του 1976, αλλά τα πάντα άλλαξαν με το τρομακτικό Εξπρές του Μεσονυκτίου που γύρισε το 1978.

Φιλμογραφία

1974: Our Cissy
1974: Footsteps
1975: The Evacuees (TV)
1976: Bugsy Malone
1978: Midnight Express
1980: Fame
1982: Shoot the Moon
1982: Pink Floyd – The Wall
1984: Birdy
1987: Angel Heart
1988: Mississippi Burning
1990: Come See the Paradise
1991: The Commitments
1994: The Road to Wellville
1996: Evita
1999: Angela’s Ashes
2003: The Life of David Gale

Read more

ΤΑΙΝΙΕΣ

Χίλαρι Κλίντον: Τι θα είχε γίνει εάν είχε χωρίσει με τον Μπιλ - Η ζωή της αλλιώς σε τηλεοπτική σειρά

ΤΑΙΝΙΕΣ

Mission Impossible 7: Η ανατίναξη γέφυρας στην Πολωνία, μέρος του σεναρίου, προκαλεί αντιδράσεις [pics&vid]

ΤΑΙΝΙΕΣ

Μπραντ Πιτ: Η έκπληξη των φετινών βραβείων ΕΜΜΥ - Υποψήφιος για το ρόλο του ως δρ. Φάουτσι σε 3λεπτο βίντεο [vid]

ΤΑΙΝΙΕΣ

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου: Ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ευρώπης

ΤΑΙΝΙΕΣ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Με αυστηρά μέτρα, μάσκα και έλεγχο θερμοκρασίας

ΤΑΙΝΙΕΣ

Βραβεία Emmy 2020: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Όλες οι τηλεοπτικές σειρές [pics & vids]

ΤΑΙΝΙΕΣ

«Μια Σφαίρα στην Καρδιά»: Η γαλλική ταινία της Τζένη Καρέζη που θεωρούνταν χαμένη, έρχεται το Σεπτέμβριο στις αίθουσες [vid]

ΤΑΙΝΙΕΣ

Πρεμιέρες: Ποιες ταινίες αναβάλλονται επ' αόριστον λόγω κορονοϊού