Πέδρο Αλμοδόβαρ: Η νέα ταινία του με την μούσα του Πενέλοπε Κρουζ, μιλά για τη μητρότητα
Οι δυο του είναι πολύ καλοί φίλοι
ΤΑΙΝΙΕΣ

Πέδρο Αλμοδόβαρ: Η νέα ταινία του με την μούσα του Πενέλοπε Κρουζ, μιλά για τη μητρότητα

Πέδρο Αλμοδόβαρ: Ο σκηνοθέτης αγαπά τις γυναίκες, σε όλους τους ρόλους τους αλλά ιδιαίτερα σε αυτόν της μητέρας.

Πέδρο Αλμοδόβαρ: Αγαπά όμως πολύ και την ηθοποιό Πενέλοπε Κρουζ που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις μούσες του.

Ο τίτλος της ταινίας θα είναι «Madres Paralelas», ένα δράμα με θέμα τη μητρότητα. Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2021, στην Μαδρίτη και θα είναι αποκλειστικά στα ισπανικά. Η ταινία θα κυκλοφορήσει κανονικά στο τέλος του 2021. Αν και η Πενέλοπε Κρουζ δεν έχει ακόμα υπογράψει επίσημα, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ δήλωσε ότι διάβασε το σενάριο και θέλησε να συμμετάσχει.

Μετά τo «Πόνος και Δόξα» (2019) που κέρδισε μία υποψηφιότητα για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών για τον Αντόνιο Μπαντέρας, ο Αλμοδόβαρ θέλει να επιστρέψει δυναμικά το 2021.

Η τρίμηνη καραντίνα, στην οποία μπήκε ο δημιουργός λόγω Covid-19, βρήκε τον χρόνο για να ολοκληρώσει επιτέλους το σενάριο, που αφορά δύο γυναίκες που γεννούν την ίδια μέρα. Η ταινία ακολουθεί τις παράλληλες ζωές των δύο γυναικών, για τα δύο πρώτα χρόνια που μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Το θέμα της μητρότητας αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον Αλμοδόβαρ εδώ και 30 χρόνια, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το οσκαρικό «Όλα για την Μητέρα μου» (1999) και το υποψήφιο για Όσκαρ «Volver» (2006), και τα δύο με την Πενέλοπε Κρουζ.

Read more