Πανούκλα: Το έργο του Αλμπέρ Καμύ πιο επίκαιρο από ποτέ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
«Τελικά ο άνθρωπος προκαλεί περισσότερο θαυμασμό παρά μίσος και απελπισία»
ΤΑΙΝΙΕΣ

Πανούκλα: Το έργο του Αλμπέρ Καμύ πιο επίκαιρο από ποτέ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πανούκλα: Οι συνθήκες και τα συναισθήματα που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο αποτυπώνονται ιδανικά, στο έργο του Αλμπέρ Καμύ.

Πανούκλα: Το έργο ετοιμάζεται να μεταφερθεί στη σκηνή του «Θεάτρου» του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, υπό τη σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Οικονόμου και με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη.

Η «Πανούκλα» αποφάσισε να ξεκινήσει το επικοινωνιακό της ταξίδι online. Μέσα από την ιστοσελίδα www.panoukla.gr ο αναγνώστης μπορεί να βρει ιστορικές πληροφορίες για το σημαντικό έργο του Καμύ, απόψεις και προβληματισμούς για τη σύγχρονη πραγματικότητα με αφορμή την πανδημία και τον φασισμό που παραμονεύει, αλλά και όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για την παράσταση που δυναμικά θα εξελίσσεται μέσα στην ηλεκτρονική της κατοικία, μέχρι να φτάσει στη θεατρική της σκηνή.

Η παράσταση στηρίζεται στη θεατρική διασκευή του σκηνοθέτη και συγγραφέα Neil Bartlett που ανέβηκε στο Λονδίνο το 2017. Πρόκειται για μια πολύ σύγχρονη, λιτή και δυναμική θεατρική προσέγγιση του αριστουργηματικού μυθιστορήματος το οποίο εκτός από διαχρονικό είναι και τελείως επίκαιρο.

Το έργο είναι θέατρο συνόλου και αποδίδεται από πέντε άνδρες ηθοποιούς, σε έναν λιτό σκηνικό χώρο.

Στις τελευταίες σελίδες της ένας από τους κεντρικούς ήρωες τοποθετείται: «Αποφάσισα να μην είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που θα σιωπήσουν. Θα μιλήσω και θα δώσω την δική μου μαρτυρία, για να μείνει μια έστω και μια μακρινή ανάμνηση της αδικίας και της βίας που ο κόσμος υπέστη. Θα μιλήσω για να καταγράψω όσο πιο απλά μπορώ τι διδαχτήκαμε στα χρόνια της πανούκλας. Ότι τελικά ο άνθρωπος προκαλεί περισσότερο θαυμασμό παρά μίσος και απελπισία».

Η Πανούκλα του Αλμπέρ Καμύ εκδόθηκε στην Γαλλία το 1947.

Η παράσταση
  • Σκηνοθεσία: Γιώργος Οικονόμου
  • Πρωταγωνιστεί ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης
  • Θεατρική Διασκευή: Neil Bartlett
  • ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Performing Arts & Entertainment Ltd
  • Προβολή & Επικοινωνία Παραγωγής: Άννα Θεοδόση
  • Προβολή & Επικοινωνία Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Μαίρη Καλδάρα
  • Πληροφορίες / Κρατήσεις: www.panoukla.gr | www.mcf.gr

Read more