Όσκαρ: 819 μέλη προσκλήθηκαν για να υποστηρίξουν τη διαφορετικότητα στην Ακαδημία – Κάλιο αργά παρά πότε
Τα νέα μέλη θα υποστηρίξουν τη διαφορετικότητα
ΤΑΙΝΙΕΣ

Όσκαρ: 819 μέλη προσκλήθηκαν για να υποστηρίξουν τη διαφορετικότητα στην Ακαδημία – Κάλιο αργά παρά πότε

Όσκαρ: Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι θα λάβει μέτρα για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, φύλου και χρώματος στα μέλη της επιτροπής που ψηφίζουν για τα βραβεία.

Όσκαρ: Το σώμα των ψηφοφόρων προσκάλεσε 819 νέα μέλη για την ενίσχυση της διαφορετικότητας στην Ακαδημία,  όπως η Zentaya και η Eva Longoria, με σκοπό να ανεβάσουν τα ποσοστά των γυναικών και των μαύρων αντρών και γυναικών που ψηφίζουν για τα βραβεία.

Η Zendaya ανήκει και αυτή στην ομάδα των ψηφοφόρων

Η Μεξικάνικης καταγωγής, Eva Longoria, ανήκει πλέον στην Ακαδημία των Όσκαρ

Η Awkwafina μαζί με τις παραπάνω ηθοποιούς είναι μερικές από τις σταρ του Χόλιγουντ που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών φέτος. Η ανακοίνωση έγινε την Τρίτη 30 Ιουνίου και στα νέα μέλη συμπεριλαμβάνονται η Cynthia Erivo, ο John David Washington και η Constance Wu. Τα νέα μέλη είναι 36% μαύροι και 45% γυναίκες. Όσοι αποδέχονται την πρόσκληση, θα μπορούν να ψηφίσουν στα επόμενα βραβεία Όσκαρ.

Ο John David Washington που πρωταγωνιστεί στην ταινία «Tenet», ένα από τα νέα μέλη της Ακαδημίας των Όσκαρ

Η κίνηση αυτή είναι αρκετά καθυστερημένη και αποτελεί πάγιο αίτημα για περισσότερη ποικιλομορφία και ίσες ευκαιρίες στο Χόλιγουντ. Χρόνια τώρα οι γυναίκες σκηνοθέτιδες και οι μαύροι άντρες και γυναίκες είναι ελάχιστοι σε υποψηφιότητες και τελικά σε βραβεία. Νωρίτερα, η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει μόνιμα την κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας, ώστε να περιέχει 10 ταινίες, με την ελπίδα ότι περισσότερες «diverse» ταινίες θα λάβουν υποψηφιότητες ως αποτέλεσμα.

Awkwafina, η ηθοποιός και μουσικός θα συμμετάσχει στην Ακαδημία

Η Ακαδημία αποτελείται από 8.000 μέλη που ψηφίζουν και 2.000 νέα μέλη έχουν προστεθεί τα τελευταία τρία χρόνια. Ενώ εξακολουθούσαν να είναι κυρίως λευκοί και άντρες, μια μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι οι νέες προσθήκες αύξησαν την ποικιλομορφία, με τους μαύρους ανθρώπους να αποτελούν το 16% των μελών το 2018, από 8% το 2015.

Τα νέα μέλη της Ακαδημίας προέρχονται από όλους τους τομείς της κινηματογραφικής βιομηχανίας, από ηθοποιούς και μάνατζερ, έως σχεδιαστές κοστουμιών. Οι προσκεκλημένοι ηθοποιοί περιλαμβάνουν τους: Ana De Armas, Brian Tyree Henry, Florence Pugh, Lakeith Stanfield και Beanie Feldstein. Σκηνοθέτες όπως οι Lulu Wan, Ari Aster, Terence Davies και Matthew Vaughn είναι επίσης στη λίστα. Η Ακαδημία ανέφερε ότι το 49% των νέων προσκεκλημένων προέρχονται από περίπου 68 άλλες χώρες.

Η επόμενη απονομή των Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου 2021.

Read more