Ντέιβντ Λιντς «Fire (Pożar)»: Η ταινία του Ντέιβντ Λιντς είναι online [vid]
Μελαγχολική δημιουργία χαρακτηριστική του δημιουργού
ΤΑΙΝΙΕΣ

Ντέιβντ Λιντς «Fire (Pożar)»: Η ταινία του Ντέιβντ Λιντς είναι online [vid]

Ντέιβντ Λιντς «Fire (Pożar)»: Ο Ντέιβιντ Λιντς κυκλοφόρησε χθες, 20 Μαΐου, τη νέα μικρού μήκους ταινία του στο Youtube με τίτλο “Fire (Pożar)”.

Ντέιβντ Λιντς «Fire (Pożar)»: Η ταινία βρισκόταν από το 2015 στα σκαριά. Αλλά ο δημιουργός αποφάσισε να την διαθέσει δωρεάν στο κανάλι του στο YouTube για να την απολαύσουμε online.

Η ταινία είναι σε σενάριο, σκηνοθεσία αλλά και σε σχέδιο Ντέιβιντ Λιντς, με τον Μάρεκ Ζεμπρόφσκι να υπογράφει τη μουσική και το Penderecki String Quartet την εκτέλεση μουσικής. Ντέιβιντ Λιντς και Μάρεκ Ζεμπρόφσκι έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, με το μουσικό άλμπουμ “Polish Night Music” του 2007 να αποτελεί μέχρι σήμερα την κύρια συνεργασία τους. Μιλώντας για την ταινία ο Λιντς είχε πει: «Το νόημα του πειράματός μας ήταν να μην πω τίποτα στον Ζεμπρόφσκι για τις προθέσεις μου, κι εκείνος θα ερμήνευε το οπτικό κομμάτι της ταινίας με τον δικό του τρόπο. Οπότε θεωρώ ότι ήταν ένα πετυχημένο πείραμα». Η ταινία είχε μία μικρή πρεμιέρα την περίοδο της δημιουργίας της, όμως ποτέ δεν είχε κυκλοφορήσει online μέχρι τώρα.

Ο Ζεμπρόφσκι είχε πει σε συνέντευξή του για την ταινία: «Μου φάνηκε ότι ήταν ήταν μια μελαγχολική ταινία με έναν συγκεκριμένο τρόπο, όπως επίσης και πολύ ποιητική».

Το φιλμ μας βάζει σε έναν κόσμο με στοιχεία σουρεαλισμού, και ξεκινά με έναν άντρα με σκελετωμένο πρόσωπο που ανάβει ένα σπίρτο. Ο συνθέτης του soundtrack το βρήκε «πολύ μελαγχολικό υπό μία έννοια και επίσης πολύ ποιητικό. Προσπάθησα να δείξω περισσότερο τι κάνει ο David. Για παράδειγμα, υπάρχει κάτι που μοιάζει με καταιγίδα και χρησιμοποίησα πολύ pizzicato, αλλά και μια εντεινόμενη μελωδία για να προσθέσω ένα λυρικό στοιχείο».

Εκτός από αυτό το μελαγχολικό φιλμ και τα cult δελτία καιρού του, ο Lynch μας τίμησε επίσης τελευταία με κάποιες συμβουλές για τη δημιουργική διαδικασία, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του. «To νούμερο ένα εργαλείο είναι η διαίσθηση», είπε μιλώντας για τη δημιουργία μιας νέας ταινίας. «Τώρα, στις σχολές κινηματογράφου, διδάσκουν φόρμουλες για ταινίες μεγάλου μήκους. Είναι σαν να είσαι σε φυλακή. Προχώρα με τη διαίσθησή σου και οι ιδέες θα έρθουν, και αν δεν τις καταλαβαίνεις αμέσως, απλά σκέψου τες όπως συγκεντρώνονται και κάτι συναρπαστικό μπορεί να έρθει».

Φωτιά…

Read more

ΤΑΙΝΙΕΣ

Σαρλίζ Θέρον: Θέλει να πρωταγωνιστήσει σε μια θηλυκή version του Die Hard

ΤΑΙΝΙΕΣ

Ζιζέλ: H παράσταση με το μεγαλειώδες Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας έρχεται σπίτι μας

ΤΑΙΝΙΕΣ

«Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι»: Πρεμιέρα σε live streaming από το Εθνικό Θέατρο για το κορυφαίο έργο του εθνικού μας ποιητή

ΤΑΙΝΙΕΣ

The First Lady: Οι Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ σε μια νέα σειρά

ΤΑΙΝΙΕΣ

Πελέ: Κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ του Netflix με θέμα τη ζωή του - Περπατά με "Π" και συγκλονίζει [vid]

ΤΑΙΝΙΕΣ

Robbie Williams: Η ζωή του σε ταινία - Από τους Take That στην ενηλικίωση

ΤΑΙΝΙΕΣ

Φαίδρα Βόκαλη: Η νέα Νέα Γενική Διευθύντρια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

ΤΑΙΝΙΕΣ

Tim Burton: Πρώτη φορά στην τηλεόραση - Ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά για την Wednesday Addams της «Addams Family»