Νίκος Φιλιππόπουλος: Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός που γνωρίσαμε στο «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα» [vid]
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του στο σινεμά
ΤΑΙΝΙΕΣ

Νίκος Φιλιππόπουλος: Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός που γνωρίσαμε στο «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα» [vid]

Νίκος Φιλιππόπουλος: Ο Ηθοποιός έφυγε σε ηλικία 92 ετών.

Νίκος Φιλιππόπουλος: Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του σε ηλικία 92 ετών. Ο ίδιος πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1945, ενώ συμμετείχε σε αρκετές ταινίες και πλήθος θεατρικών παραστάσεων. Όπως ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook,

«Έφυγε το μεσημέρι από κοντά μας ο σπουδαίος ηθοποιός Νίκος Φιλιπποπουλος, ο τελευταίος εν ζωή δάσκαλος μου από την Δραματική σχολή του Πειραϊκού συνδέσμου, ο δάσκαλος που μας εμφύσησε ήθος κι αγάπη για το θέατρο, ο ηθοποιός που τίμησε με σπουδαίους ρόλους το Εθνικό Θέατρο Σχολείο Ειρήνης Παππά, που ενσάρκωσε υποδειγματικά τον Τρελλο στον Ληρ πλάι στον Μινωτή, που άφησε στίγμα και στον κινηματογράφο (αδελφός της Μάρως Κοντού στο Η ΔΕ ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ)..Πλάγιασε το μεσημέρι όπως έλεγε κι ο Τρελλος κι αποκοιμήθηκε στα 92 του για πάντα. Καλό ταξίδι λατρεμένε μου δάσκαλε…..».

Ποιος ήταν ο Νίκος Φιλιππόπουλος

Ο Νίκος Φιλιππόπουλος γεννήθηκε στον Βόλο το 1928 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σπούδασε επίσης ραδιοσκηνοθεσία, αλλά και βυζαντινή και ευρωπαϊκή μουσική. Σε παιδική εκπομπή συμμετείχε στην εκπομπή Η ώρα του παιδιού (Αντιγόνη Μεταξά) και παράλληλα έπαιξε στο θέατρο της Αντιγόνης Μεταξά. Αργότερα έλαβε μέρος σε πολυάριθμες ραδιοφωνικές εκπομπές. Ανέπτυξε εκτεταμένη σκηνοθετική δραστηριότητα: σκηνοθέτησε πολλά θεατρικά έργα ελληνικού και ξένου δραματολογίου, ιστορικά και λαογραφικά χρονικά, εκπομπές συνέχειας με θρησκευτικά θέματα κ. α.

Διασκεύασε διάφορα θεατρικά κείμενα όλο το 1928. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1945. Από τότε και έως το 1982, έλαβε μέρος σε 62 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Η πιο γνωστή παρουσία του στον κινηματογράφο ήταν η ερμηνεία του Θεμιστοκλή (αδελφού της Μάρως Κοντού), στην ταινία “Η γυνή να φοβήται τον άντρα”. Ήταν σύζυγος της ηθοποιού Λευκής Βεντουράτου.

Φιλμογραφία

Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) [Θεμιστοκλής- αδελφός της Μάρως Κοντού]
Διαβόλου κάλτσα (1961) [εκπαιδευόμενος ηθοποιός]
Ποια είναι η Μαργαρίτα (1961)

Κόκκινος βράχος (1949)
Παιδιά της Αθήνας (1947) [Αλέκος Δώνης, αδελφός Μαρίας]
Αδούλωτοι σκλάβοι (1946)

Read more