Μόνικα Μπελούτσι: Έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο, ως Μαρία Κάλλας
Ως άλλη Μαρία Κάλλας
ΤΑΙΝΙΕΣ

Μόνικα Μπελούτσι: Έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο, ως Μαρία Κάλλας

Μόνικα Μπελούτσι: Η Ιταλίδα ηθοποιός θα «ενσαρκώσει» τη σπουδαία σοπράνο σε έναν θεατρικό μονόλογο.

Μόνικα Μπελούτσι: Η ηθοποιός πρόκειται να ερμηνεύσει ένα μονόλογο που βασίζεται σε αδημοσίευτες επιστολές της Μαρίας Κάλλας, στις 21 Σεπτεμβρίου.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ενέκρινε χθες Τετάρτη, το πρόγραμμα για το αρχαίο θέατρο στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Συνολικά, το ΚΑΣ ενέκρινε 21 από τις 30 προτάσεις. Έτσι στην Αθήνα θα ταξιδέψουν οι Tiger Lillies για μια καινούργια παράσταση, για την οποία έχουν αντλήσει έμπνευση από την πανδημία του κορονοϊού. Στο φθινοπωρινό πρόγραμμα του Ηρωδείου περιλαμβάνεται και η παράσταση «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα γεφυρώσει το κλασικό ροκ με τη συμφωνική μουσική, στη συναυλία «Classic Rock IV». Η συναυλία «The music of Led Zeppelin» θα παρουσιαστεί από τη συμφωνική ορχήστρα «Led Zeppelin Symphonic» και «Rock the Opera» ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης θα δώσει μία συναυλία με σολίστ τον Γεφίμ Μπρόνφα.

Τα μπαλέτα Μπολσόι και Μαριίνσκι θα παρουσιάσουν χορούς τανγκό και φλαμένκο στο αθηναϊκό κοινό. Το παρών σε μία επετειακή συναυλία για την πορεία της Μαρινέλλας στο τραγούδι, θα δώσουν ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάριος Φραγκούλης, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και, φυσικά, η Μαρινέλλα. Στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου θα ανέβουν οι «Βάκχες» του Ευριπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ο «Οιδίποδας» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά, ο «Φτωχούλης του Θεού» και το «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Τέλος, η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου θα δώσει μία συναυλία μαζί με τον τραγουδιστή Σάκη Ρουβά Λιγότερες εκδηλώσεις λόγω κορονοϊού.

Τα αιτήματα προς την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων πριν το ξέσπασμα της πανδημίας είχαν ανέλθει στα 80 αλλά, όπως αναφέρθηκε στο συμβούλιο, η πλειονότητα των αιτημάτων αποσύρθηκε αμέσως μετά. Εν τω μεταξύ, οι εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο θα είναι λιγότερες, λόγω των συνθηκών.

Read more