Μιράντα Κουνελάκη: Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός – Το τελευταίο αντίο [pics]
Πρωταγωνίστησε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες της εποχής
ΤΑΙΝΙΕΣ

Μιράντα Κουνελάκη: Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός – Το τελευταίο αντίο [pics]

Μιράντα Κουνελάκη: Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Μιράντα Κουνελάκη: Μια σημαντική απώλεια βίωσε ο καλλιτεχνικός κόσμος.

Η ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου άφησε την τελευταία της πνοή ενώ τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Όπως έγραψε:

“Ο φετινός Γενάρης ήρθε σαν καταιγίδα από αποχωρήσεις.. Αντίο γλυκιά, όμορφη, ταλαντούχα, πολυγραφότατη Μιράντα μας.. Σε θυμάμαι στο ΤΑΣΕΗ να λες να δώσω για να βοηθήσω.. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ΠΟΤΕ”.

Ο φετεινος Γεναρης ηρθε σαν καταιγιδα απο αποχωρησεις..Αντιο γλυκεια , ομορφη , ταλαντουχα, πολυγραφοτατη Μιραντα μας..Σε θυμαμαι στο ΤΑΣΕΗ να λες να δωσω για να βοηθησω..Αυτό δεν θα το ξεχασω ΠΟΤΕ

Δημοσιεύτηκε από Σπύρος Μπιμπίλας στις Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

H κηδεία της Μιράντας Κουνελάκη έγινε σήμερα το πρωί παρουσία πολύ στενών συγγενών και ελάχιστων συναδέλφων στο Κοιμητήριο Ζωγράφου προκειμένου να την αποχαιρετήσουν.

Η Μιράντα Κουνελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1961. Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη με το έργο ”30 δευτερόλεπτα έρωτα”.

Η Μιράντα Κουνελάκη έχει γράψει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα, στίχους, τηλεοπτικά σενάρια από έργα του Βιζυηνού, του Ροΐδη, του Παπαδιαμάντη, κ.ά., έχει κάνει μετάφραση και διασκευή θεατρικού έργου, επιθεωρησιακά νούμερα, χρονογραφήματα, διηγήματα, πολλά κείμενα για παιδάκια, κείμενα για θεατρικό αναλόγιο κ.λπ. Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: “Τα παιδιά μας οι κέρβεροι”, “Κόκκινα φανάρια”, “Τελευταίο φθινόπωρο”, “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, “Πραματευτής”, “Καληνύχτα Μαργαρίτα”, “Ο έμπορος της Βενετίας”, “Ιούλιος Καίσαρ”, “Η κυρία με το σκυλάκι”, “Το κορίτσι με το κορδελάκι” Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην ταινία Για Σένα την Αγάπη μου”. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως “Άγνωστος πόλεμος”, “Ισιδώρα” κ.ά.

Φιλμογραφία
      • Το βλέμμα του Οδυσσέα / Ullyses ‘Gaze (1995)
      • Ο Μεγαλέξανδρος (1980)
      • Ισιδώρα (1975)[Μαρία Μπάουζμερ]
      • Αντάρτες των πόλεων (1972) [Πόπη]
      • Η χαραυγή της νίκης (1971) [Μάρθα Καλογερή]
      • Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969) [Κάθριν]
      • Ζήσε για την αγάπη μας (1968)[Μαρίνα Χατζή]
      • Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)
      • Ο νικητής (1965) [Λένα Βασιλειάδου-Ντάβαρη]
      • Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)[Μαίρη]
      • Πικρή μου, Αγάπη (1964)[Ρένα Σιδέρη]
      • Ο λουστράκος (1962) [Μαρία Χαράτου]
      • Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Μαίρη Μπαρατέλα]
      • Η υπέροχη οπτασία (1962)
      • Η απολύτρωση (1961)
      • Άτλας (1961)
      • Για σένα την αγάπη μου (1960) [Μαρούλα]
      • Η λίμνη των στεναγμών (1959)

Read more