«Memories of Murder»: Το θρίλερ του σκηνοθέτη των «Παρασίτων» προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Μια αριστοτεχνική ταινία του 2003
ΤΑΙΝΙΕΣ

«Memories of Murder»: Το θρίλερ του σκηνοθέτη των «Παρασίτων» προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

«Memories of Murder»: Η ταινία του 2003 για τον Κορεάτη Zodiac killer, του Μπονγκ Τζουν Χο σκηνοθέτη των «Παρασίτων», προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την πλατφόρμα του Cinobo.

«Memories of Murder»: Το «Μνήμες Φόνων» η ελληνική μετάφραση, βασίζεται στους αληθινούς φόνους που διέπραξαν κατά συρροή δολοφόνοι στη Νότια Κορέα από τον Σεπτέμβριο του 1986 ως τον Απρίλιο του 1991 σε μια επαρχιακή περιοχή στο βόρειο τμήμα της χώρας. Η ανικανότητα του δικτατορικού καθεστώτος και η έλλειψη τεχνολογικής υποδομής, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και μόλις μετά τον όγδοο από τους συνολικά δέκα φόνους με θύματα γυναίκες από 13 έως 71 ετών, οι Αρχές έστειλαν δείγματα DNA στην Ιαπωνία για εξέταση. Τα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν εκτεταμένα με το ζήτημα, δύο εκατομμύρια αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό, χιλιάδες άνδρες εξετάστηκαν και όταν τίποτε δεν φαινόταν να οδηγεί στον δολοφόνο, το κράτος αναγκάστηκε να επεκτείνει το όριο παραγραφής ενός εγκλήματος πέρα από τα 15 χρόνια. Μόλις στις 19 Σεπτεμβρίου του 2019 ένας άνδρας που εξέτιε την ποινή του από το 1994 για τον βιασμό και τον φόνο της αδελφής του ταυτοποιήθηκε και ομολόγησε τους φόνους.

Ο Μπονγκ Τζουν Χο ερεύνησε την πολύκροτη υπόθεση επί έναν χρόνο, δουλεύοντας παράλληλα στη διασκευή ενός θεατρικού έργου που πραγματευόταν τους φόνους στο χωριό Γουασόνγκ. Οι «Μνήμες Εγκλημάτων», θα κάνουν την επίσημη ελληνική τους πρεμιέρα από την ψηφιακή πλατφόρμα του Cinobo δεκαεπτά χρόνια μετά την πρώτη παγκόσμια προβολή τους.

Όπως αναφέρει και ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος στην κριτική του για την ταινία, ο Μπονγκ, ώριμος ήδη από αυτή την ταινία, μαέστρος στην κίνηση και στην παύση, οργανωμένος μέχρι κεραίας στη διάταξη και στη σκηνογραφία, εντυπωσιακός στις σκηνές δράσης και ενδελεχής στις σεναριακές λεπτομέρειες ενός πολυεπίπεδου στόρι, δεν επιχειρεί να μπει στο μυαλό του δολοφόνου και να αναλύσει τη συγκεκριμένη τελετουργία ή, πιο γενικά, τη γένεση του Κακού, γιατί δεν γνωρίζει την ταυτότητά του, ούτε καν μία γωνία του προσώπου του, παρά μόνο (κι αυτό με ένα ερωτηματικό) ότι έχει λεία, μικρά χέρια.

Αν σας άρεσε το «Zodiac», οι «Μνήμες Εγκλημάτων» θα σας συναρπάσουν.

Read more

ΤΑΙΝΙΕΣ

Σαρλίζ Θέρον: Θέλει να πρωταγωνιστήσει σε μια θηλυκή version του Die Hard

ΤΑΙΝΙΕΣ

Ζιζέλ: H παράσταση με το μεγαλειώδες Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας έρχεται σπίτι μας

ΤΑΙΝΙΕΣ

«Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι»: Πρεμιέρα σε live streaming από το Εθνικό Θέατρο για το κορυφαίο έργο του εθνικού μας ποιητή

ΤΑΙΝΙΕΣ

The First Lady: Οι Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ σε μια νέα σειρά

ΤΑΙΝΙΕΣ

Πελέ: Κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ του Netflix με θέμα τη ζωή του - Περπατά με "Π" και συγκλονίζει [vid]

ΤΑΙΝΙΕΣ

Robbie Williams: Η ζωή του σε ταινία - Από τους Take That στην ενηλικίωση

ΤΑΙΝΙΕΣ

Φαίδρα Βόκαλη: Η νέα Νέα Γενική Διευθύντρια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

ΤΑΙΝΙΕΣ

Tim Burton: Πρώτη φορά στην τηλεόραση - Ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά για την Wednesday Addams της «Addams Family»