Μείωση εισιτηρίων σινεμά: Από 1η Ιουνίου μειώνεται η τιμή των εισιτηρίων στους κινηματογράφους
Όχι έτσι... πιο μακριά ο ένας από τον άλλο
ΤΑΙΝΙΕΣ

Μείωση εισιτηρίων σινεμά: Από 1η Ιουνίου μειώνεται η τιμή των εισιτηρίων στους κινηματογράφους

Μείωση εισιτηρίων σινεμά: Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Μείωση εισιτηρίων σινεμά: Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των κινηματογράφων για την περίοδο 1 Ιουνίου- 31 Οκτωβρίου 2020.

Μείωση τιμής εισιτηρίων

Όσον αφορά στα εισιτήρια των κινηματογράφων αναφέρθηκε πως ο ΦΠΑ πρόκειται να «πέσει» από το 24% στο 13%, μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ, από την 1η Ιουνίου, όπου ανοίγουν επίσημα τα θερινά σινεμά, έως και τις 31 Οκτωβρίου 2020. Αυτό σημαίνει ότι η  μείωση στα εισιτήρια του θερινού σινεμά, θα είναι περίπου 0,50 ευρώ. Αν δηλαδή ένα εισιτήριο στο σινεμά, που πριν την πανδημία του κορονοϊού κόστιζε 7 ευρώ, τώρα θα κοστίζει 6,5 ευρώ.

Πότε ανοίγουν τα θερινά σινεμά

Τα θερινά σινεμά θα ανοίξουν τις πόρτες τους τον Ιούνιο, αλλά με τις γνωστές αποστάσεις που επιβάλλονται σε όλους τους χώρους.

Τέλος, ανακοινώθηκε πως αντίστοιχη μείωση φόρου (από 24% στο 13%), θα πραγματοποιηθεί και στα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά, ροφήματα). Αν δηλαδή ένας καφές κοστίζει 1,30 ευρώ, τότε η νέα τιμή θα είναι 1,20 ευρώ, ενώ αν ένα εισιτήριο αστικών συγκοινωνιών κοστίζει 1,40 ευρώ, τώρα η τιμή του θα πρέπει να πέσει στα 1,28 ευρώ.

Read more