Μάκβεθ: Ντένζελ Ουάσινγκτον και Φράνσες ΜακΝτόρμαντ μαζί υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζόελ Κοέν
Οι δυο πρωταγωνιστές
ΤΑΙΝΙΕΣ

Μάκβεθ: Ντένζελ Ουάσινγκτον και Φράνσες ΜακΝτόρμαντ μαζί υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζόελ Κοέν

Μάκβεθ: Οι δυο βραβευμένοι πρωταγωνιστές για πρώτη φορά μαζί σε μια ακόμη μεταφορά του Σαιξπηρικού έργου.

Μάκβεθ: Δεν πρόκειται φυσικά για μια οποιαδήποτε μεταφορά.

Σκηνοθέτης θα είναι Τζόελ Κοέν που για πρώτη φορά στην κοινή τους πορεία, θα σκηνοθετήσει και θα γράψει μόνος του ένα φιλμ, χωρίς τον αδερφό του, Ίθαν.

Η Εξαιρετικά παραγωγική πορεία των δυο αδελφών, υπήρξε για δεκαετίες ταυτισμένη. Αποτελεί λοιπόν, είδηση η παρθενική σκηνοθετική απόπειρα του Τζόελ χωρίς τον αδελφό του, Ίθαν Κοέν.

Και ομολογουμένως, η πρώτη του αυτή σόλο προσπάθεια κάθε άλλο παρά στερείται φιλοδοξιών, καθώς συνοδεύεται από μια ακόμα πρωτιά: ο Τζόελ Κοέν πρόκειται για πρώτη φορά να αναμετρηθεί με το έργο του Σαίξπηρ, αναλαμβάνοντας τη σεναριακή διασκευή και τη σκηνοθεσία μιας κινηματογραφικής μεταφοράς του θρυλικού «Μάκβεθ».

Ο Τζόελ σε αυτό του το εγχείρημα έχει δύο σημαντικούς υποστηρικτές, τον Ντένζελ Γουάσινγκτον και τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, οι οποίοι βρίσκονται στις τελικές διαπραγματεύσεις για να αναλάβουν να ερμηνεύσουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Λόρδου Μάκμπεθ και της συζύγου του, που μπλέκονται σε μια δίνη πολιτικών μηχανορραφιών, δολοφονικής μανίας και τρέλας, στο βωμό της δίψας τους για εξουσία.

Director Joel Coen, left, and his wife Frances McDormand pose during a photo call at Rome’s Film Festival, in Rome, Friday, Oct. 16, 2015. (AP Photo/Andrew Medichini)

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν προς το τέλος της χρονιάς, και μολονότι είναι σίγουρα παράξενο να μιλάμε για πρώτη φορά για μια ταινία του Τζόελ Κοέν και όχι για μια ταινία των αδελφών Κοέν, έχει οπωσδήποτε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς ο Αμερικανός δημιουργός θα προσεγγίσει τον Σαίξπηρ στην πρώτη του σόλο σκηνοθετική δουλειά.

Την ταινία θα τρέξει το στούντιο της A24, ας ελπίσουμε να την δούμε στην μεγάλη οθόνη και να μην περιλαμβάνεται στην συμφωνία με την Apple.

Read more