Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Η σημασία των εκλογών και το δικαίωμα της ψήφου, σε μια μίνι σειρά [vid]
Η σημασία του να μπορείς να ψηφίζεις
ΤΑΙΝΙΕΣ

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Η σημασία των εκλογών και το δικαίωμα της ψήφου, σε μια μίνι σειρά [vid]

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Ο γνωστός ηθοποιός θα δανείσει τη φωνή του ως αφηγητής στη σειρά «Whose Vote Counts, Explained».

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Η σειρά δημιουργήθηκε μέσω της συνεργασίας της Vox Media, του Netflix, και της Appian Way Productions του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και θέλει να επισημάνει τη σημασία των εκλογών και τη συμμετοχή.

Ο ηθοποιός είναι ο ένας από τους αφηγητές, ενώ στη σειρά το ρόλο του αφηγητή έχουν επίσης ο Τζον Λέτζεντ (John Legend) και η Σελίνα Γκόμεζ (Selena Gomez).

Στα τρία επεισόδια γίνεται αναφορά στο δικαίωμα ψήφου, τα χρήματα και την πολιτική, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα νοθεύεται από το gerrymandering και αλλοιώνεται το εκλογικό σώμα.

Σε κάποιο σημείο της σειράς ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο μιλάει για την ιστορία των εκλογών, «Το 1776, η ψήφος ήταν προνόμιο, σχεδόν αποκλειστικά για τους λευκούς με περιουσία».

Στη συνέχεια, δύο ψηφοφόροι λένε: «Στο ιδρυτικό σύνταγμα, δεν θα βρείτε καμία αναφορά για το δικαίωμα ψήφου. Αυτό το δικαίωμα υπήρξε πεδίο μάχης στην αμερικανική δημοκρατία. Εάν η ψήφος σας δεν είχε σημασία, γιατί τότε υπάρχουν τόσα πολλά συστήματα και άνθρωποι που προσπαθούν τόσο σκληρά για να σας αποτρέψουν από το να πάτε να ψηφίσετε;».

Στη συνέχεια, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο λέει: «Όλοι μας μπορεί να έχουμε γεννηθεί ίσοι. Αλλά δεν θα είμαστε ποτέ ίσοι μέχρι να ψηφίσουμε όλοι. Μην περιμένετε λοιπόν».

Στις Αμερικανικές εκλογές το ποσοστό αποχής είναι πολύ μεγάλο, συνήθως φτάνει το 50% και κάθε χρόνο, ιδιαίτερα σε κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, όπως οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου εξέχοντες προσωπικότητες, από τις τέχνες και τις επιστήμες με ιδιαίτερη επιρροή, επιστρατεύονται για να παροτρύνουν τον κόσμο να πάει να ψηφίσει.

Read more