Λάκης Λαζόπουλος: Η επιστροφή στο θέατρο με έναν δραματικό ρόλο
Η παράσταση καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ανέβει τον Οκτώβριο
ΤΑΙΝΙΕΣ

Λάκης Λαζόπουλος: Η επιστροφή στο θέατρο με έναν δραματικό ρόλο

Λάκης Λαζόπουλος: Η θεατρική περίοδος 2020-2021 ξεκινά με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Λάκης Λαζόπουλος: Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Κάρολος Παυλάκης ανακοίνωσαν για τη θεατρική περίοδο 2020 – 2021, ένα νέο θεατρικό εγχείρημα. Το ανέβασμα  του εμβληματικού έργου του Harold Pinter «Προδοσία», τον Οκτώβριο στο θέατρο Βρετάνια.

Με πρωταγωνιστές τον Λάκη Λαζόπουλο και το ζευγάρι στη ζωή και συχνά στη σκηνή, Αθηνά Μαξίμου και Αιμίλιο Χειλάκη. Ο τελευταίος μάλιστα υπογράφει και τη σκηνοθεσία. O γνωστός ηθοποιός τα τελευταία αρκετά χρόνια καταπιάνεται όλο και πιο συχνά με την σκηνοθεσία -συνήθως από κοινού με τον Μανώλη Δούνια- έχοντας παρουσιάσει πολύ επιτυχημένα δείγματα (Αντιγόνη του Σοφοκλή, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Ταρτούφος ή Οι απατεώνες).

Η «Προδοσία» του Pinter  είναι ένα από τα αγαπημένα έργα του ελληνικού κοινού, καθώς πολύ συχνά ανεβαίνει στα Αθηναϊκά θέατρα. Η πανελλήνια πρώτη του έγινε το μακρινό 1981 σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Θεωρείται ένα από τα κλασικά έργα της Αγγλόφωνης δραματουργίας και όπως φαίνεται και από τον τίτλο του η «Προδοσία» είναι το κεντρικό θέμα του. Προδοσία λόγω ενός ερωτικού τριγώνου, προδοσία στην φιλία, προδοσία απέναντι στον γεμάτο αυταπάτες εαυτό μας. Κάθε φορά που το παρακολουθεί κανείς μάλλον καταλήγει να αναρωτιέται ποια προδοσία είναι μεγαλύτερη από όλες.

Η υπόθεση

Το έργο αυτό του Πίντερ χρησιμοποιεί μια κινηματογραφική δομή στην αφήγησή του. Το έργο δηλαδή ξεκινά την αφήγησή της δύο χρόνια μετά τη λήξη μιας παράνομης σχέσης και καταλήγει στην αρχή της. Από την παρακμή του έρωτα και την αποκάλυψη κάθε πιθανής προδοσίας στην αρχή. Αντίστροφα δηλαδή. Πράγμα που βοηθά το κοινό στο συγκεκριμένο έργο να επικεντρώνεται στους χαρακτήρες, στις σκέψεις και τις αποφάσεις τους περισσότερο από την δράση. Ξέρει εξαρχής την κατάληξη και για τους τρεις πρωταγωνιστές. Το θέμα είναι τι τους οδήγησε ως εκεί.

H υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται γύρω από την εξωσυζυγική σχέση της παντρεμένης με τον Robert, Emma με τον καλό του φίλο και πρώην συνεργάτη του, Jerry που είναι επίσης παντρεμένος με την (αθέατη) Judith. Η κατανομή των δυο αντρικών ρόλων δεν είναι ακόμη γνωστή, εφόσον η Αθηνά Μαξίμου θα υποδυθεί την Emma.

Το έργο, που γράφτηκε το 1978 το εμπνεύστηκε ο Pinter από την εξωσυζυγική του σχέση με την παρουσιάστρια του BBC, Joan Bakewell.

Read more