Κουεντίν Ταραντίνο: Ψηφίζει την καλύτερη ταινία της δεκαετίας
Κάτι περισσότερο ξέρει αυτός
ΤΑΙΝΙΕΣ

Κουεντίν Ταραντίνο: Ψηφίζει την καλύτερη ταινία της δεκαετίας

Κουεντίν Ταραντίνο: Την αγαπημένη ταινία της δεκαετίας αποκάλυψε ο σκηνοθέτης και φυσικά δεν ήταν κάποια από τις δικές του.

Κουεντίν Ταραντίνο: Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο σκηνοθέτης στο Premiere,  αποκάλυψε ποια θεωρεί την καλύτερη ταινία της δεκαετίας.

Σύμφωνα με τον Ταραντίνο η «Δουνκέρκη» (Dunkirk) του Κρίστοφερ Νόλαν είναι η δεύτερη πιο αγαπημένη ταινία του της τελευταίας δεκαετίας, αφήνοντας την πρώτη θέση στην ταινία Social Network του Ντέιβιντ Φίντσερ. «Το Social Network είναι η καλύτερη ταινία χωρίς καμία αμφιβολία! Είναι το Νο1, είναι η καλύτερη ταινία. Διαλύει κάθε ανταγωνισμό. Εκτός όλων των άλλων, ο Άαρον Σόρκιν είναι ο καλύτερος σεναριογράφος /δημιουργός διαλόγων που υπάρχει…».

Η ταινία «The Social Network» είναι η ιστορία για τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, με πρωταγωνιστή τον Τζέσι Άιζεμπεργκ και ήταν υποψήφιο για οκτώ Όσκαρ, μεταξύ άλλων στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας, κερδίζοντας τελικά τρία.

H 9η ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» ίσως να είναι σύμφωνα με τον ίδιο και η τελευταία του. Ο δημιουργός επιμένει στο ότι θα κάνει μία ακόμα, δέκατη ταινία και θα σταματήσει να σκηνοθετεί για τον κινηματογράφο. Αυτή, ωστόσο, η τελευταία ταινία του, δεν θα είναι, όπως καιρό συζητιέται, ένα «ακατάλληλο Star Trek», αλλά κάτι σε πολύ μικρότερη κλίμακα, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Consequence of Sound.

«Ένα από τα πράγματα που κατάφερε το “Κάποτε στο… Χόλιγουντ” είναι να με κάνει να νιώθω ότι είπα κάτι τρανταχτό σχετικά με το Χόλιγουντ, ότι αποτελεί το απόσταγμα της καριέρας μου, των ενδιαφερόντων μου, της φιλμογραφίας μου. Αν ισχύει ότι όλες οι ταινίες ενός σκηνοθέτη είναι βαγόνια του ίδιου τρένου, όλες λένε μία ιστορία. Σ’ αυτή τη λογική, τώρα βρίσκομαι στην κλιμάκωση και μπορώ να προβλέψω ότι η 10η ταινία μου θα είναι λίγο πιο μικρή. Η ιδέα ενός μικρότερου κοινού μου μοιάζει ελκυστική».

Read more