Κίρα Νάιτλι: Ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετέχει ξανά σε ερωτικές σκηνές σκηνοθετημένες από άνδρες
«Νιώθω πάρα πολύ άβολα τώρα προσπαθώντας να αποτυπώσω την ανδρική οπτική»
ΤΑΙΝΙΕΣ

Κίρα Νάιτλι: Ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετέχει ξανά σε ερωτικές σκηνές σκηνοθετημένες από άνδρες

Κίρα Νάιτλι: Η απόφασή της αφορά την σκηνοθεσία των σκηνών από άντρες και όχι μια γενικότερη απαγορευτική πολιτική από μέρους της.

Κίρα Νάιτλι: Η ηθοποιός έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε ερωτικές σκηνές σε ταινίες όπως στα Atonement και Colette.

Πλέον, όμως αρνείται να υπηρετήσει γυμνές σκηνές που εκφράζουν την οπτική των αντρών. Όπως ανακοίνωσε μιλώντας στο podcast “Chanel Connects”:

«Είναι εν μέρει αυταρέσκεια αλλά και η ανδρική οπτική. Αν έφτιαχνα μία ιστορία για το ταξίδι της μητρότητας και του κορμιού, λυπάμαι αλλά θα το έκανα με γυναίκα στη σκηνοθεσία. Δεν έχω κάποια “απόλυτη απαγόρευση” αλλά ισχύει για τους άνδρες». «Δεν θέλω να συμμετέχω σε αυτές τις φριχτές σκηνές σεξ όπου είσαι λαδωμένη και όλοι βογκάνε. Δεν με ενδιαφέρει να το κάνω αυτό. Νιώθω πάρα πολύ άβολα τώρα προσπαθώντας να αποτυπώσω την ανδρική οπτική».

Η 35χρονη Βρετανίδα ηθοποιός σκοπεύει λοιπόν να αλλάξει τα όρια και την πολιτική της. «Με αυτό ως δεδομένο υπάρχουν φορές που λέω “Ναι, αντιλαμβάνομαι πλήρως που το σεξ θα ήταν εξαιρετικά καλό σε αυτό το φιλμ και βασικά χρειάζεσαι κάποιον που να είναι φαίνεται σέξι”».

Τα τελευταία χρόνια, το Χόλιγουντ αλλάζει την προσέγγισή του για τις ερωτικές σκηνές. «Συντονιστές οικειότητας» προσλαμβάνονται σε πλατό ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών και είναι υπεύθυνοι να διασφαλίζουν πως οι ηθοποιοί δεν θα πιεστούν να κάνουν κάτι για το οποίο δεν αισθάνονται άνετα.

H Βρετανή ηθοποιός άρχισε την καριέρα της από παιδική ηλικία αλλά έγινε παγκοσμίως γνωστή μετά το 2003 με τη συμμετοχή της στις ταινίες «Κάν’το όπως ο Μπέκαμ» (Bend It Like Beckham), «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού» (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) και «Περηφάνια και Προκατάληψη» (Pride & Prejudice). Η Κίρα έχει γίνει πλέον μια αξιόλογη πρωταγωνίστρια με συμμετοχές σε γνωστές ταινίες του Χόλυγουντ και έχει λάβει δυο υποψηφιότητα για Όσκαρ το 2005 και το 2014.

Γεννήθηκε στο Teddington του Middlesex, στην Αγγλία, στις 26 Μαρτίου του 1985. Γονείς της είναι η Σαρμάν ΜακΝτόναλντ, μια Σκωτσέζα ηθοποιός και αργότερα βραβευμένη θεατρική συγγραφέας και ο Γουίλ Νάιτλι, Άγγλος ηθοποιός της τηλεόρασης και του θεάτρου. Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Κέιλεμπ. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο Ρίτσμοντ, φοιτώντας στο σχολείο του Τέντινγκτον και το κολέγιο Esher.

Η Κίρα έχει μια μαθησιακή δυσκολία, δυσλεξία, εντούτοις όμως κατάφερε να έχει καλούς βαθμούς στο σχολείο προκειμένου να ευχαριστεί τους δικούς της, που της επέτρεψαν έτσι να ακολουθήσει την καριέρα της ηθοποιού. Έχει δηλώσει ότι ήταν αποφασισμένη να γίνει ηθοποιός από όταν ήταν παιδί ακόμη. Οι πρώτες της εμφανίσεις ήταν σε τοπικές ερασιτεχνικές παραστάσεις μεταξύ των οποίων το έργο After Juliet (γραμμένο από τη μητέρα της) και το United States (γραμμένο από τον τότε καθηγητή υποκριτικής της, Ίαν ΜακΣέιν).

Read more