Κία Μπόζου: Πέθανε η ηθοποιός του μουσικού θεάτρου και κινηματογράφου σε ηλικία 85 ετών
Σεμνή στη ζωή και την καλλιτεχνική της πορεία
ΤΑΙΝΙΕΣ

Κία Μπόζου: Πέθανε η ηθοποιός του μουσικού θεάτρου και κινηματογράφου σε ηλικία 85 ετών

Κία Μπόζου: Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

Κία Μπόζου: Ήταν γεννημένη το 1935 στην Ελευθερούπολη Καβάλας και σπούδασε στη Δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη από όπου αποφοίτησε το 1961.

Έκανε το ντεμπούτο της την ίδια χρονιά στο θέατρο, με το θίασο τραγωδίας του Κώστα Λειβαδέα. Μαθήτρια ακόμη της δραματικής σχολής, η Κία Μπόζου συμμετείχε σε ταινίες.

Εργάστηκε επί ένα χρόνο στη πρόζα και από το 1963 βγήκε στην επιθεώρηση. Με σεμνή φυσιογνωμία, έπαιξε δίπλα σε μεγάλους πρωταγωνιστές όπως οι: Ρένα Βλαχοπούλου, Σπεράντζα Βρανά, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Βασίλης Αυλωνίτης, Ορέστης Μακρής, Νίκος Σταυρίδης και Θανάσης Βέγγος. Εμφανίστηκε στα θέατρα Ακροπόλ, Κήπου, Περοκέ, Καλουτά, Άλφα, Βέμπο, Μετροπόλιταν κ.α. Μαθήτρια ακόμη της δραματικής σχολής συμμετείχε σε ταινίες.

Η Κία Μπόζου είχε αποσυρθεί από το θέατρο και το τραγούδι εδώ και πολλά χρόνια. Στον ελληνικό κινηματογράφο συμμετείχε σε πάνω από 50 ταινίες. Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Λάκη Αγραπίδη που απεβίωσε το 2016. Από το γάμο της, έχει έναν γιο ο οποίος είναι γιατρός.

Φιλμογραφία
  • Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971) [Ανθή]
  • Οι άντρες ξέρουν να αγαπούν (1971)
  • Ο ξεροκέφαλος (1970) [Κία Μπόζου]
  • Η σκλάβα (1970)
  • Το παιδί της μαμάς (1970)
  • Ακόμα μια φορά πριν ξεψυχήσω (1970)
  • Ένας Κίτσος στα μπουζούκια (1970) [Βίκυ Μπόλα]
  • Η περιπτερού (1970)
  • Σε ικετεύω αγάπη μου (1970)
  • Γυμνοί στο δρόμο (1969) [(γειτόνισσα)]
  • Γαμπρός από τη Γαστούνη (1969)
  • Η Σμυρνιά (1969)
  • Το ανθρωπάκι (1969)[πελάτισσα καταστήματος Βουτσά]
  • Οι ζαβολιές (1969)
  • Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
  • Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969) [Ζωή Σέξογλου]
  • Αυτή που δεν λύγισε (1968) [Φρόσω]
  • Γοργόνες και μάγκες (1968) [φίλη Πέτρου]
  • Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) [Ερμιόνη]
  • Ο μαχαραγιάς (1968) [Ροζαλία]
  • Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
  • Ο ναύτης του Αιγαίου (1968) [Κατερίνα]
  • Το ΠΡΟΠΟ και τα μπουζούκια (1968)
  • Συννεφιασμένοι ορίζοντες (1968)
  • Έμπαινε Κίτσο (1968)
  • Η παιχνιδιάρα (1967) [Σοφία]
  • Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967) [Λίνα]
  • Τα δολάρια της Ασπασίας (1967)
  • Λάλα το Λαλάκη (1967)
  • Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966) [Γιαννούλα]
  • Ο παπατρέχας (1966) [αδελφή θυρωρού]
  • Κούνια που σε κούναγε… (1966) [Θεοδώρα]
  • Το σπίτι των ανέμων (1966) [Νίκη]
  • Τώρα που φεύγω απ’ τη ζωή (1966)
  • Φως… νερό… τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)
  • Τσακισμένη από την ορφάνια (1965)
  • Εξιλέωση (1965)
  • Βάνα (1965)
  • Το λάθος (1965)[νοσοκόμα]
  • Μια γυναίκα χωρίς ντροπή (1965)
  • Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965)
  • Η αστεφάνωτη (1964)
  • Η σωφερίνα (1964)
  • Τα δίδυμα (1964)
  • Ήταν όλοι τους… κορόιδα! (1964)
  • Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
  • Το “τεμπελόσκυλο” (1963) [γραμματέας]
  • Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)
  • Εφιάλτης (1961)
  • Το κλωτσοσκούφι (1960)
  • Αστέρω (1959)
  • Ο Θύμιος τa ‘κανε θάλασσα (1959)[Κατίνα]

Read more

ΤΑΙΝΙΕΣ

61ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: To θέμα του φετινού διαγωνιστικού τμήματος εμπνέεται από το ξέσπασμα της πανδημίας

ΤΑΙΝΙΕΣ

Enola Holmes: Η μικρή αδελφή του Σέρλοκ είναι η συναρπαστική «11» από το Stranger Things [vid]

ΤΑΙΝΙΕΣ

O Μπράντλεϊ Κούπερ θα μεταφέρει στον κινηματογράφο τη ζωή του συνθέτη του θρυλικού West Side Story

ΤΑΙΝΙΕΣ

Νύχτες Πρεμιέρας: Αλλαγές λόγω των νέων μέτρων - Σε θερινά σινεμά όλες οι προβολές του Φεστιβάλ

ΤΑΙΝΙΕΣ

Emmy 2020: Οι μεγάλοι νικητές σε μια home edition απονομή - Σάρωσε το HBO [pics&vids]

ΤΑΙΝΙΕΣ

Batman: Covid-free - Ξεκίνησαν πάλι τα γυρίσματα

ΤΑΙΝΙΕΣ

Νύχτες Πρεμιέρας: Εφτά Λεπτά Ψυχής μπορούν να αλλάξουν την ιστορία - Το ντοκιμαντέρ του Πάνου Βλάχου [vid]

ΤΑΙΝΙΕΣ

Sarah Jessica Parker: Η επιστροφή στο Broadway με το έργο «Plaza Suite»