Κέιτ Μπλάνσετ: Αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην ελληνική ταινία τα «Μήλα»
Θέλει να χρησιμοποιήσει τη διεθνή της επιρροή για να μπει η ταινία στην πεντάδα της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.
ΤΑΙΝΙΕΣ

Κέιτ Μπλάνσετ: Αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην ελληνική ταινία τα «Μήλα»

Κέιτ Μπλάνσετ: Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 77ου Φεστιβάλ Βενετίας θα αναλάβει ως executive producer στην ελληνική ταινία τα «Μήλα», του Χρήστου Νίκου.

Κέιτ Μπλάνσετ: Μετά την προβολή της ταινίας στο 77ο Φεστιβάλ Βενετίας, η γνωστή ηθοποιός ζήτησε συνάντηση από τον δημιουργό.

Ενθουσιασμένη από την ταινία πρότεινε στον Χρήστο Νίκου να αναλάβει ως executive producer στην ταινία, μέσω της εταιρίας παραγωγής της Dirty Pictures, ώστε να συνδεθεί το όνομά της, η υπογραφή της και η επιρροή της με την πιθανή οσκαρική πορεία της ταινίας. Η Μπλάνσετ θέλει βοηθήσει την ταινία να μπει στην πεντάδα της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Όπως ανέφερε η Μπλάνσετ, «Τα «Μήλα» είναι μία πρωτοποριακή, αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία», είπε η Μπλάνσετ. «Η ταινία του Χρήστου Νίκου είναι μία μοναδική και πανέμορφη παραβολή για την μνήμη και την απώλεια, η οποία αποκτά νέο βάθος τη χρονική στιγμή που ζούμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε δημιουργικά με τον Χρήστο και θα βοηθήσουμε στο να διαδώσουμε τη ζεστασιά, το χιούμορ και την συναρπαστική ματιά του…».

«Δεν ξέρω πόσο επιλεκτική είναι η μνήμη, αλλά αυτή η στιγμή θα μου μείνει αξέχαστη», απάντησε ο Χρήστος Νίκου. «Είμαι ενθουσιασμένος που υποδεχόμαστε στην ομάδα των «Μήλων» τρεις καταπληκτικούς, ταλαντούχους κι επιδραστικούς παραγωγούς όπως οι Κέιτ Μπλάνσετ, Κόκο Φρασίν και Άντριου Άπτον (οι συνέταιροι της Μπλάνσετ στην εταιρεία παραγωγής)..».

Italy Venice Film Festival

Η ελληνική συμμετοχή άνοιξε την αυλαία του 77ου φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας. Τα Μήλα, είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Νίκου, που αφηγείται το χρονικό μιας αναπάντεχης επιδημίας, όταν οι άνθρωποι μιας πόλης εμφανίζουν ξαφνική αμνησία, άνοιξε το πρόγραμμα Ορίζοντες και οι πρώτες διεθνείς κριτικές είναι υμνητικές για την μαύρη κομεντί. O Xan Brooks της Guardian, χαρακτηρίζει την ταινία «υπέροχα καυστική και ως μια τρομερά ανατριχιαστική αναπαράσταση μιας επιδημίας, αποτελώντας την πιο ταιριαστή επιλογή για το άνοιγμα του τμήματος του φεστιβάλ, […] που διακρίνεται για την ευγένεια των εικόνων της και την διάθεσή της να ταξιδεύει».

Τα «Μήλα» είναι παραγωγή του Ηρακλή Μαυροειδή (Boo productions), μία συμπαραγωγή Ελλάδας, Πολωνίας, Σλοβενίας. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει τέλη Νοεμβρίου από τη Feelgood.

Η ταινία

Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40, (Άρης Σερβετάλης) να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Αρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο.

Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Άννα (Σοφία Γεωργοβασίλη), μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα. Το ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου διαθέτει μια σουρεαλιστική και αινιγματική πρώτη ύλη και καταλήγει ως μια γοητευτική εξερεύνηση της ταυτότητας και των ορίων της πραγματικότητας, σε μια κοινωνία που θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια μη αναστρέψιμη επιδημία.

Read more