«Καθαρή Πόλη»: Ποιοι καθαρίζουν την Αθήνα – Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε [vid]
Οι γυναίκες που καθαρίζουν την πόλη “Γεννήθηκαν” άραγε καθαρίστριες;
ΤΑΙΝΙΕΣ

«Καθαρή Πόλη»: Ποιοι καθαρίζουν την Αθήνα – Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε [vid]

«Καθαρή Πόλη»: Η εξαιρετική ελληνική παράσταση των Ανέστη Αζά και Πρόδρομο Τσινικόρη έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Κείμενο: ελc team

«Καθαρή Πόλη»: Σήμερα από τις 19:00 και για μόνο 24ώρες θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την πιο πολυταξιδεμένη ελληνική παράσταση όλων των εποχών, των Ανέστη Αζά και Πρόδρομο Τσινικόρη.

Η παράσταση ανέβηκε στη Στέγη στις 3 Φεβρουαρίου του 2016 και κανένας κανένας δεν μπορούσε τότε να φανταστεί ότι 4 χρόνια αργότερα θα μιλούσαμε για την πιο πολυταξιδεμένη ελληνική παράσταση όλων των εποχών.

Στην παράσταση μιλούν πέντε πραγματικές καθαρίστριες από διαφορετικές χώρες (Αλβανία, πρώην Σοβιετική Ένωση, Νότια Αφρική). Οι ιστορίες τους διαμορφώνουν νέες εικόνες της καθαρίστριας μετανάστριας. Από καθηγήτριες πανεπιστημίου μέχρι αρχιτεκτόνισσες στις χώρες καταγωγής τους, μητέρες και αγωνίστριες, οι γυναίκες αυτές θυσιάζονται με υπερφυσική δύναμη, σαν σούπερ ηρωίδες της καθημερινότητας.

«Ποιοι καθαρίζουν την Αθήνα; Γιατί, στην πλειονότητά τους, είναι γυναίκες και μετανάστριες; “Γεννήθηκαν” καθαρίστριες; Πόσο διαφέρουν οι βιογραφίες τους από τις δικές σας; Μήπως, τελικά, είμαστε όλοι υποκείμενα της Ιστορίας; Παρεμπιπτόντως, γιατί χρησιμοποιείται ο όρος “σκούπα” στις επιχειρήσεις δίωξης “ανεπιθύμητων” (μεταναστών, αστέγων, ομάδων με αποκλίνουσα συμπεριφορά) από το δημόσιο χώρο;», ρωτούσαν οι δημιουργοί.

Η παράσταση πραγματοποίησε μέχρι τώρα περιοδείες σε 39 πόλεις του εξωτερικού και σε πάνω από 18 χώρες. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό πρέπει να είδαν την παράσταση πάνω από 15.000 – 20.000 θεατές στο εξωτερικό.

Η παράσταση ανοίγει σήμερα από τις 19:00 και για μόνο 24ώρες και μπορούμε να την παρακολουθήσουμε online από το site του θεάτρου Kammerspiele στο Μόναχο που ήταν συμπαραγωγός:

Η παράσταση παρουσιάζεται στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους.

Read more