Η ταινία του 2019 που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις…
H πορεία ενός ψυχικά άρρωστου ανθρώπου προς το έγκλημα
ΤΑΙΝΙΕΣ

Η ταινία του 2019 που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις…

Το Βρετανικό Συμβούλιο Ταξινόμησης Ταινιών (BBFC) επιβεβαίωσε ότι η ταινία «Τζόκερ» («Joker») του Τοντ Φίλιπς ήταν η ταινία για την οποία δέχτηκε τις περισσότερες διαμαρτυρίες.

Η ταινία της DC κυκλοφόρησε πέρυσι και αφηγείται την ιστορία του διαβόητου κακού του Batman.

Όταν κυκλοφόρησε δέχθηκε αρκετές επικρίσεις αλλά και αντιδράσεις όταν βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το Βρετανικό Συμβούλιο Ταξινόμησης Ταινιών (BBFC) επιβεβαίωσε ότι ο «Τζόκερ» («Joker») του Τοντ Φίλιπς (Todd Phillips) ήταν η ταινία του 2019 για την οποία δέχτηκε τις περισσότερες διαμαρτυρίες.

Ο Χοακίν Φίνιξ ως Joker, πήρε μάλιστα και το βραβείο Όσκαρ Α’ Αντρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία, καθώς ήταν μοναδικός στον ρόλο ενός ψυχικά άρρωστου ανθρώπου που σταδιακά μετατρέπεται σε κλόουν του τρόμου και του εγκλήματος. Στην ετήσια έκθεσή του, το BBFC αποκάλυψε ότι ο «Τζόκερ» έλαβε 20 καταγγελίες σχετικά με την ταξινόμηση ηλικίας στο όριο των 15 χρόνων.

Οι καταγγελίες υποστήριξαν ότι το συμβούλιο ταξινόμησης έπρεπε να είχε χαρακτηρίσει την ταινία για άτομα άνω των 18 χρόνων, λόγω της «βίας και του ύφους», ενώ ένας μικρός αριθμός ανθρώπων θεώρησε ότι θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί εντελώς.

Ενώ ο «Τζόκερ» παρουσιάζει σκηνές έντονης βίας, το BBFC δήλωσε ότι η ταινία «δεν βασίζεται στην πρόκληση πόνου ή τραυματισμού με τρόπο που απαιτεί να χαρακτηριστεί για ηλικίες πάνω από τα 18 χρόνια».

Read more