Η Kristen Stewart θα είναι η πριγκίπισσα Diana στη νέα της ταινία
Μυστηριώδης και ευαίσθητη είναι αυτό που χρειάζεται ο συγκεκριμένος ρόλος
ΤΑΙΝΙΕΣ

Η Kristen Stewart θα είναι η πριγκίπισσα Diana στη νέα της ταινία

Kristen Stewart: Η νέα ταινία έχει τον τίτλο «Spencer», από τον σκηνοθέτη Pablo Larraín.

Kristen Stewart: Το σενάριο της ταινίας έχει αναλάβει ο Steven Knight, δημιουργός της σειράς «Peaky Blinders» και η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2021.

«Η Kristen είναι μια σπουδαία ηθοποιός του σήμερα. Για να το κάνεις αυτό καλά, χρειάζεσαι κάτι πολύ σημαντικό στην ταινία, που είναι το μυστήριο. Η Κρίστεν μπορεί να είναι πολλά πράγματα και μπορεί να είναι πολύ μυστηριώδης και εύθραυστη και ταυτόχρονα πολύ δυνατή, που είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων με έκανε να την σκεφτώ», είπε ο σκηνοθέτης Pablo Larraín για την πρωταγωνίστριά του.

«Είναι πολύ όμορφος ο τρόπος που αντέδρασε στο σενάριο και το πώς προσεγγίζει τον χαρακτήρα. Πιστεύω ότι θα κάνει κάτι εντυπωσιακό και συναρπαστικό ταυτόχρονα», συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης. Όσο για το μικρό χρονικό διάστημα με το οποίο ασχολείται το σενάριο της ταινίας, δήλωσε: «Είναι μόνο τρεις ημέρες από τη ζωή της και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, μπορείς να έχεις μια ευρύτερη εικόνα για το ποια ήταν.

Όλοι γνωρίζουμε ποια ήταν η τύχη της, τι της συνέβη και δεν χρειάζεται να πάμε σε αυτό. Θα μείνουμε σε αυτό το πιο προσωπικό διάστημα, στο οποίο μπόρεσε να εκφράσει πού ήθελε να πάει και ποια ήθελε να είναι».

Η υπόθεση της ταινίας

Η ταινία επικεντρώνεται σε ένα σαββατοκύριακο στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και συγκεκριμένα σε μια από τις τελευταίες διακοπές Χριστουγέννων της Νταϊάνα με τον οίκο των Windsor στο κτήμα Sandringham. Αυτό ήταν το Σαββατοκύριακό που η Νταϊάνα αποφάσισε να χωρίσει με τον πρίγκιπα Κάρολο. Η Diana Frances Spencer και ο πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκαν το 1981. Το ζευγάρι χώρισε το 1992 και ο γάμος τους έλαβε επίσημο τέλος, με διαζύγιο το 1996. Και ο λόγος του διαζυγίου; «Ασυμβατότητα χαρακτήρων και εξωσυζυγικές σχέσεις». Η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέθανε σε τροχαίο ατύχημα στο Παρίσι το 1997.

Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης το ενδιαφέρον της ταινίας εστιάζει στο στοιχείο του παραμυθού αλλά από την ανάποδη, «Μεγαλώσαμε, τουλάχιστον στη δική μου γενιά, διαβάζοντας και κατανοώντας για το τι είναι παραμύθι. Συνήθως, ο πρίγκιπας έρχεται και βρίσκει την πριγκίπισσα, της προτείνει να γίνει γυναίκα του και τελικά γίνεται βασίλισσα. Όταν, όμως, κάποια αποφασίσει να μην γίνει βασίλισσα και λέει, προτιμώ να φύγω και να είμαι ο εαυτός μου, είναι μια μεγάλη απόφαση, ένα παραμύθι ανάποδα. Όλο αυτό μου δημιουργούσε πάντα μεγάλη έκπληξη και σκεφτόμουν ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο για να υλοποιηθεί. Αυτή είναι η καρδιά της ταινίας».

Read more