Η κρίση στο Broadway συνεχίζεται: Κλειστά τα θέατρα μέχρι το τέλος του 2020
Θέατρα και μεγάλες παραγωγές σε αναμονή
ΤΑΙΝΙΕΣ

Η κρίση στο Broadway συνεχίζεται: Κλειστά τα θέατρα μέχρι το τέλος του 2020

Broadway: Ο κορονοϊός έχει πλήξει την τέχνη και τη θεατρική παραγωγή παγκοσμίως, αφού ήταν η αιτία να ακυρωθούν παραστάσεις αλλά και οι νέες παραγωγές.

Broadway: Τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ έχουν διακόψει τη λειτουργία τους από τον Μάρτιο και σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, δεν πρόκειται να επιστρέψουν με παραστάσεις, πριν το 2021.

Όλα τα θέατρα θα προσφέρουν τη δυνατότητα καταβολής αποζημίωσης ή αλλαγής για τα εισιτήρια που αγοράστηκαν για παραστάσεις μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2021. Όπως ανακοίνωσε το Μπρόντγουεϊ τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, για τις παραστάσεις που θα συνεχιστούν, τα εισιτήρια για τον επερχόμενο χειμώνα και την άνοιξη αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η πιθανή ημερομηνία επαναλειτουργίας τους ορίζεται η 6η Σεπτεμβρίου.

Στις 12 Μαρτίου όταν και έκλεισαν τα θέατρα λόγω της πανδημίας, παιζόταν 31 μιούζικαλ και θεατρικά έργα ενώ οκτώ νέες παραστάσεις ήταν έτοιμες να κάνουν πρεμιέρα και ακόμα οκτώ ήταν σε προετοιμασίες για την άνοιξη. Ήδη, τρία σόου -το μιούζικαλ της Disney «Frozen», το έργο «Hangmen» του Martin McDonagh και η αναβίωση του «Who Is Afraid of Virginia Woolf» του Edward Albee με τη Laurie Metcalf – ανακοίνωσαν ότι δεν θα ανέβουν όταν το Μπρόντγουεϊ ανοίξει ξανά.

Άλλες παραστάσεις, όπως η νέα εκδοχή του «Plaza Suite» από τον Neil Simon, με πρωταγωνιστές την Sarah Jessica Parker και τον Matthew Broderick, καθυστέρησαν την πρεμιέρα τους μέχρι το 2021.

Γίνονται πάντως συζητήσεις για την επανέναρξη της λειτουργίας των θεάτρων με όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, διότι οι περισσότερες  επιχειρήσεις κινδυνεύουν με πτώχευση.

«Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε πίσω τους ανθρώπους που στηρίζονται σε αυτόν τον κλάδο για τα προς το ζην τους και να καλωσορίσουμε όλους εκείνους που αγαπούν αυτό το ζωντανό μέρος της Νέας Υόρκης, μόλις είναι ασφαλές. Θα επιστρέψουμε ξανά και θα έχουμε πολλές ακόμη ιστορίες να διηγηθούμε», δήλωσε η Πρόεδρος του συνδέσμου Μπρόντγουεϊ, Charlotte St. Martin.

Read more