Η επιστροφή των Beavis and Butt-Head στην τηλεόραση [vid]
H επιστροφή από τα 90s
ΤΑΙΝΙΕΣ

Η επιστροφή των Beavis and Butt-Head στην τηλεόραση [vid]

Beavis and Butt-Head: Όσοι μεγάλωσαν στα 90s δεν μπορεί να μη θυμούνται την εκπομπή του MTV με τους δύο «καμένους» εφήβους.

Beavis and Butt-Head: Σήμερα μετά από το 2011, όταν ξαναπροβλήθηκε μια ακόμα σεζόν για το MTV, ο δημιουργός της σειράς Mike Judge ετοιμάζει δυο καινούριες σεζόν για το κανάλι Comedy Central.

Εκτός από τα νέα επεισόδια, όπως θα ήθελαν σίγουρα και οι θαυμαστές της σειράς, θα περιλαμβάνονονται αφιερώματα και διάφορα spin-offs, για να μαθαίνουν και οι νεότεροι. Όπως και την πρώτη φορά, όταν η σειρά παιζόταν στο MTV, ο Mike Judge θα γράψει, θα κάνει την παραγωγή και θα δώσει τη φωνή του και στους δύο χαρακτήρες.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «μοιάζει να είναι η κατάλληλη στιγμή να ξανακάνουμε χαζομάρες».

Η αμερικάνικη κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες προήλθε από το Frog Baseball, μια ταινία μικρού μήκους του 1992 από τον Judge που προβλήθηκε αρχικά στην Liquid Television. Αφού είδε την μικρή ταινία, το MTV προσέλαβε τον Judge για να αναπτύξει την ταινία μικρού μήκους σε μια πλήρη σειρά. Η σειρά αρχικά προβλήθηκε για επτά σεζόν από τις 8 Μαρτίου 1993 έως τις 28 Νοεμβρίου 1997.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής προβολής, το Beavis and Butt-Head έλαβε ευρεία κριτική αποδοχή, ιδιαίτερα για τα σατιρικά σχολαστικά σχόλια της για την κοινωνία. Ήταν θέμα διαμάχης για το βίαιο περιεχόμενό της. Δεκατέσσερα χρόνια μετά το τέλος της σειράς, η σειρά ανανεώθηκε για μια όγδοη σεζόν που προβλήθηκε από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 29 Δεκεμβρίου 2011. Μια κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους με βάση τη σειρά με τίτλο Beavis and Butt-Head Do America κυκλοφόρησε το 1996 από την Paramount Pictures.

Η υπόθεση

Η σειρά επικεντρώνεται σε δύο ηλίθιους, συνηθισμένους στην καθιστική ζωή, παραβατικούς έφηβους, που ονομάζονται Beavis και Butt-Head (και οι δύο εκφωνούνται από τον Judge). Πηγαίνουν στο λύκειο Highland High που βρίσκεται στο Highland του Τέξας. Εάν δεν είναι στο σχολείο ή έξω προκαλώντας χάος, θα είναι μπροστά από την τηλεόραση. Ο Beavis και το Butt-head δεν έχουν επίβλεψη ενηλίκων στο σπίτι και είναι ελάχιστα εγγράμματοι. Και οι δύο στερούνται οποιασδήποτε συμπάθειας ή ηθικής σκέψης, ακόμη και όταν αφορά ο ένας στον άλλον. Συνήθως θεωρούν ότι οι συναντήσεις τους είναι “τζάμι” αν συνδέονται με heavy metal, βία, σεξ, καταστροφή, ή κάτι μακάβριo. Ενώ είναι άπειροι με γυναίκες, και οι δύο μοιράζονται μια εμμονή με το σεξ και τείνουν να καγχάζουν όποτε ακούν λόγια ή φράσεις που θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ακόμη και αόριστα ως σεξουαλικές, σαρκικές.

Κάθε επεισόδιο παρουσιάζει συχνές ενδιάμεσες σκηνές όπου επικρίνουν μουσικά βίντεο χρησιμοποιώντας αυτοσχεδιασμένα σχόλια από τον Judge (κατά τον ίδιο τρόπο με το Mystery Science Theatre 3000, στην όγδοη σεζόν σχολίασαν επίσης κλιπ από άλλες εκπομπές του MTV όπως το Jersey Shore και το True Life, καθώς και παραστάσεις από άλλα δίκτυα που ανήκουν στη Viacom όπως το Spike). Το υπόλοιπο των επεισοδίων απεικονίζουν το δίδυμο να μπαίνει σε κάποιο είδος κατάστασης ή περιπέτειας. Το προσωπικό του Highland High είναι συχνά σε απόγνωση ως προς το πώς να τους αντιμετωπίσει και, σε πολλά επεισόδια, ο Beavis και το Butt-Head την κοπανούν εντελώς από το σχολείο. Οι πράξεις τους έχουν μερικές φορές σοβαρές συνέπειες, μερικές φορές για τον εαυτό τους, αλλά συχνά και για άλλους, για τους οποίους οι ίδιοι δεν εκφράζουν καμία τύψη.

Η σειρά ήταν ένα πολιτισμικό φαινόμενο, με φανατικούς θαυμαστές αλλά προκαλώντας και πολλές αρνητικές αντιδράσεις για το απολύτως κάφρικο χιούμορ της.

Read more