Γιώργος Λάνθιμος: Η επιστροφή του με ένα γοτθικό γουέστερν
Η νέα του ταινία θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον
ΤΑΙΝΙΕΣ

Γιώργος Λάνθιμος: Η επιστροφή του με ένα γοτθικό γουέστερν

Γιώργος Λάνθιμος: Ο Έλληνας σκηνοθέτης ετοιμάζεται να επιστρέψει με νέα ταινία από τον σεναριογράφο της «Ευνοούμενης».

Γιώργος Λάνθιμος: Μαζί με τον Τόνι ΜακΝαμάρα, τον σεναριογράφο της «Ευνοούμενης», ετοιμάζουν την κινηματογραφική μεταφορά του γοτθικού γουέστερν «Hawkline Monster»

Μετά την ομολογουμένως επιτυχημένη συνεργασία τους, μαζί και με τη Ντέμπορα Ντέιβις στο σενάριο της «Ευνοούμενης» που έφτασε να διεκδικεί 10 Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά εκείνο του α’ γυναικείου ρόλο για την Ολίβια Κόλμαν, ο Τόνι ΜακΝαμάρα και ο Γιώργος Λάνθιμος ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για τη μεταφορά του γοτθικού γουέστερν «Το Τέρας των Χώκλιν» («Hawkline Monster», εκδ. Γράμματα) του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ έχει πολλές φορές φτάσει κοντά στην υλοποίηση από μεγάλα ονόματα όπως του Χαλ Άσμπι («Χάρολντ και Μοντ») που ήθελε να το σκηνοθετήσει με πρωταγωνιστές το Τζακ Νίκολσον και το Ντάστιν Χόφμαν αλλά και αργότερα, με τους Τζεφ και Μπο Μπρίτζες. Ο Τιμ Μπάρτον είχε δείξει επίσης ενδιαφέρον για την ταινία, όμως το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε κι ας είχε πάλι στο καστ το Τζακ Νίκολσον και τον Κλιντ Ίστγουντ.

Φαίνεται όμως τώρα βρήκε τον σκηνοθέτη που θα το φέρει εις πέρας.

Εκτός από το «Hawkline Monster» ο Λάνθιμος βρίσκεται επίσης πίσω από τη διασκευή του αιματηρού νουάρ «Pop. 1280» του επονομαζόμενου «Ντοστογέφσκι της δεκάρας» Τζιμ Τόμσον, ενώ προετοιμάζει τηλεοπτική σειρά γύρω από τη ζωή του Ροκφέλερ. Τέλος, τον Ιανουάριο ο Λάνθιμος είχε προς στιγμήν επιστρέψει στην Ελλάδα για γυρίσματα για τις ανάγκες της μικρού μήκους που ετοίμασε για την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ο Γιώργος Λάνθιμος και η σύντροφός του, Αριάν Λαμπέντ, πέρασαν τους μήνες της καραντίνας στην Αθήνα, καθώς θεώρησαν ότι είναι πιο ασφαλής από το Λονδίνο.

Read more