Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δείτε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Greek Freak [vid]
Τον κέρδισε... το μπάσκετ
ΤΑΙΝΙΕΣ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δείτε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Greek Freak [vid]

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μια αυστραλοβρετανική κινηματογραφική παραγωγή του 2012 με τίτλο «Dead Europe», ήταν το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Greek Freak

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πολύ πριν την απόλυτη κυριαρχία του στο NBA, ο σούπερ σταρ του μπάσκετ είχε συμμετοχή ως κομπάρσος στην αυστραλοβρετανική κινηματογραφική παραγωγή “Dead Europe” του 2012 μαζί με μητέρα του, Βερόνικα, στο ρόλο της μητέρας του.

Μάλιστα, είχε πει και μερικά λόγια, «She’s dead. Gone. Many months ago (=Είναι νεκρή. Έχει ‘φύγει’. Πολλούς μήνες τώρα)» λέει στον πρωταγωνιστή, ο οποίος έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα για να σκορπίσει τις στάχτες του πατέρα του και μαθαίνει μία κατάρα γύρω από την οικογένειά του. Το σενάριο της ταινίας ήταν βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ελληνοαυστραλού συγγραφέα Χρήστου Τσιόλκα (2005).

«Οι εμπειρίες ζωής που είχαν τους καθιστούσαν τέλειους για το ρόλο» είχε πει ο ίδιος ο σκηνοθέτης στον Πάτρικ Κέισι  στις αρχές του 2020, «Ψάχναμε για μία οικογένεια που θα μπορούσε να παίξει το ρόλο των προσφύγων, αλλά να δείχνουν φυσιολογικοί και καλόκαρδοι».

Το όνομα του, αν δείτε και στους τίτλους τέλους αποτυπώνεται ως «Yiannis Adeto Kunbo».

Η ταινία είχε προβληθεί και στην Ελλάδα με τον τίτλο “Νεκρή Ευρώπη” και σχεδόν μηδαμινές εισπράξεις παγκοσμίως.

Read more