«Για την Ελένη»: Διαδικτυακή προβολή της παράστασης με πρωταγωνίστρια την Μαρία Κίτσου
Μια μοναδική ερμηνεία
ΤΑΙΝΙΕΣ

«Για την Ελένη»: Διαδικτυακή προβολή της παράστασης με πρωταγωνίστρια την Μαρία Κίτσου

«Για την Ελένη»: Μια μοναδική ερμηνεία της ηθοποιού θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μέσω διαδικτύου.

«Για την Ελένη»: H βραβευμένη παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη θα προβληθεί διαδικτυακά στις 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου στις 20:00.

Η Μαρία Κίτσου ερμηνεύει μοναδικά την αδικοχαμένη ηθοποιό Ελένη Παπαδάκη που δολοφονήθηκε στα Δεκεμβριανά. Η παράσταση βασίζεται στο ιστορικό αρχείο που συγκέντρωσε ο Μάνος Ελευθερίου για τις ανάγκες του βιβλίου του «Η γυναίκα που πέθανε δυο φορές».

Η παράσταση, μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα της στο πλαίσιο της πλατφόρμας νέων δημιουργών «Θέμα Εμφύλιος» της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, ανέβηκε για δύο σεζόν, πρώτα στο Tempus Verum – Εν Αθήναις και στη συνέχεια, την επόμενη θεατρική περίοδο, στο Θέατρο Σταθμός.

Στο πλαίσιο μάλιστα της περιοδείας της παρουσιάστηκε επίσης στο Ήράκλειο Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στην Μυτιλήνη, στην Πάτρα καθώς και στο Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας. Συμπρωταγωνιστής της Μαρίας Κίτσου στο «Για την Ελένη» είναι ο Μάριος Μακρόπουλος.

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
Ερμηνεύουν: Μαρία Κίτσου, στο ρόλο της Ελένης και Μάριος Μακρόπουλος, στο ρόλο του βουβού εκτελεστή της. (Στους δύο πρώτους κύκλους της παράστασης τον ρόλο αυτόν ερμήνευσε ο Σπύρος Κυριαζόπουλος)
Σκηνικό: Γιάννης Αρβανίτης
Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου (Στους δύο πρώτους κύκλους της παράστασης τους φωτισμούς επιμελήθηκε η Κατερίνα Μαραγκουδάκη).
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Πούλιος
Μουσική σύνθεση τραγουδιού: Άρης Βλάχος
Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
Φωτογραφίες: Κarol Jarek
Κινηματογράφηση: Δημήτρης Ασημάκης

Πληροφορίες

12, 13 και 14 Φεβρουαρίου στις 20:00
Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ
Για προπώληση εισιτηρίων δείτε εδώ.

Read more