Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Θα διεξαχθεί κανονικά τον Σεπτέμβριο
Μάλλον θα είναι η πρώτη διοργάνωση που θα διεξαχθεί κανονικά μετά την περίοδο του lockdown
ΤΑΙΝΙΕΣ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Θα διεξαχθεί κανονικά τον Σεπτέμβριο

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Σχεδόν όλες οι πολιτιστικές διοργανώσει αναβλήθηκαν εν καιρώ πανδημίας, μάλιστα κάποιες ακυρώθηκαν εντελώς.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Και ενώ οι Κάννες ακύρωσαν τη διεξαγωγή του φετινού φεστιβάλ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Βενετία.

Η απάντηση του Κυβερνήτη της περιφέρειας Βένετο, Λούκα Ζάια, με χθεσινές του δηλώσεις, ήταν θετική: Το 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας (2 με 12 Σεπτεμβρίου, 2020) θα διεξαχθεί κανονικά. Ο Ζάια, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Μπιενάλε, έκανε δηλώσεις στα ιταλικά τοπικά μέσα και είπε ότι μπορεί η φετινή διοργάνωση να έχει λιγότερες ταινίες, λόγω της πανδημίας, αλλά θα διεξαχθεί κανονικά και το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τέλη Ιουλίου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Βενετίας, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, έστειλε ένα γράμμα προς τους σκηνοθέτες, ηθοποιούς και παραγωγούς, ζητώντας τους να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους για το αν θα έπαιρναν το ρίσκο να παραστούν φέτος.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι απλώς αδύνατον να οργανώνεις ένα φεστιβάλ χωρίς να ξέρεις αν θα διεξαχθεί», δήλωσε ο Μπαρμπέρα. «Αλλά το Φεστιβάλ Βενετίας θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μία νέα αρχή, και την ηχηρή υπόσχεση ότι το σινεμά θα παραμείνει ζωντανό, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες για όλους, στιγμές».

Σύμφωνα με τις απαντήσεις και τις διαβεβαιώσεις που πήραν από τον καλλιτεχνικό κόσμο λοιπόν, ο Ζάια αποκάλυψε ότι «έχουν την πεποίθηση ότι το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κανονικά τον Σεπτέμβριο». Να τονίσουμε, ωστόσο, ότι αυτή δεν είναι επίσημη δήλωση των διοργανωτών. Από την άλλη σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το Φεστιβάλ της Βενετίας οργανώνεται από την εταιρεία Biennale di Venezia και είναι το παλαιότερο στον κόσμο κινηματογραφικό φεστιβάλ. Τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε πως πρόεδρος του φετινού, 77ου Φεστιβάλ της Βενετίας θα είναι η Κέιτ Μπλάνσετ.

epa08136470 (FILE) – Australian actress Cate Blanchet arrives for the premiere of ‘Joker’ during the 76th annual Venice International Film Festival, in Venice, Italy, 31 August 2019 (reissued 17 January 2020). According to media reports, Cate Blanchett will preside over the main competition jury at the 77th Venice Film Festival running from 02 to 12 September 2020. EPA/ETTORE FERRARI *** Local Caption *** 55432211

Η Ιταλία, πάντως, θα ανοίξει τα σύνορά της στις 3 Ιουνίου, έχοντας όμως ένα σχέδιο για καραντίνα των επισκεπτών από το εξωτερικό. Μένει να δούμε αν όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλείς προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν τη μαζική προσέλευση επαγγελματιών και κοινού τον Σεπτέμβριο στη Βενετία.

Read more