Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Με αυστηρά μέτρα, μάσκα και έλεγχο θερμοκρασίας
Και όμως είναι ακόμα εδώ
ΤΑΙΝΙΕΣ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Με αυστηρά μέτρα, μάσκα και έλεγχο θερμοκρασίας

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Tο ιστορικό φεστιβάλ, δια στόματος Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, ανακοίνωσε μόλις πρόσφατα ότι θα διεξαχθεί κανονικά.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Με αρκετές αλλαγές, μείωση τον αριθμό των επίσημων επιλογών, δύο ανοιχτούς χώρους προβολής και αυστηρά μέτρα θα διεξαχθεί κανονικά και με κοινό.

Αυτά ανακοίνωσε ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Μόστρα, λέγοντας ότι το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 2 ως τις 12 Σεπτεμβρίου μ’ ένα μικρότερο όμως από το συνηθισμένο πρόγραμμα, 50 ταινιών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ανακοίνωσε μια αυστηρότερη σύνθεση για το 2020, με 60 ταινίες από περισσότερες από 50 χώρες να προβάλλονται στο επίσημο μέρος (σε αντίθεση με τις περσινές 80).

Από τις 18 ταινίες του διαγωνισμού, οκτώ σκηνοθετήθηκαν από γυναίκες, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός σε ένα φεστιβάλ που περιελάμβανε μόνο δύο ταινίες που σκηνοθέτησαν γυναίκες στο περσινό κυνήγι του Χρυσού Λιονταριού.

epa08136470 (FILE) – Australian actress Cate Blanchet arrives for the premiere of ‘Joker’ during the 76th annual Venice International Film Festival, in Venice, Italy, 31 August 2019 (reissued 17 January 2020). According to media reports, Cate Blanchett will preside over the main competition jury at the 77th Venice Film Festival running from 02 to 12 September 2020. EPA/ETTORE FERRARI *** Local Caption *** 55432211

Αν και άλλα παρόμοια φεστιβάλ, όπως το Telluride και οι Κάννες έχουν ακυρώσει τις εκδηλώσεις τους για το 2020, λόγω της εξάπλωσης της Covid-19, η Βενετία θα συνεχίσει με σημαντικές αλλαγές στις λειτουργίες της, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων θερμοκρασίας και των εξωτερικών προβολών και με περιορισμό στο μισό των θεατών, ενώ η κοινωνική απόσταση και η μάσκα θα είναι υποχρεωτική.

Το 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Read more