Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Η 77η «ιστορική» διοργάνωση δίνει μήνυμα ελπίδας – Θα διεξαχθεί κανονικά
H Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού Τμήματος
ΤΑΙΝΙΕΣ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Η 77η «ιστορική» διοργάνωση δίνει μήνυμα ελπίδας – Θα διεξαχθεί κανονικά

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις του κινηματογράφου, θα διεξαχθεί κανονικά παρά τις αντίξοες συνθήκες και μάλιστα με κοινό.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Tο ιστορικό φεστιβάλ θα μειώσει τον αριθμό των επίσημων επιλογών, θα μεταφέρει για πρώτη φορά ένα τμήμα του στην Μπολόνια, θα αφαιρέσει ένα τμήμα και ετοιμάζει δύο ανοιχτούς χώρους προβολής, παράλληλα με τους παραδοσιακούς στο Λίντο, αλλά θα γίνει με κοινό και είναι εδώ!

Αυτά ανακοίνωσε ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Μόστρα, λέγοντας ότι το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 2 ως τις 12 Σεπτεμβρίου μ’ ένα μικρότερο όμως από το συνηθισμένο πρόγραμμα, 50 ταινιών.

Αυτή είναι και η σημαντικότερη αλλαγή, η μείωση των συμμετοχών στην επίσημη επιλογή. Το Venezia 77 και οι Ορίζοντες παραμένουν, το ίδιο και τα εκτός διαγωνιστικού και το College Cinema της Μπιενάλε. Από την άλλη δεν θα τελεστεί φέτος το Sconfini, ένα τμήμα που περιλαμβάνει art house, πειραματικό σινεμά, τηλεόραση και cross media παραγωγές. Επίσης, το αγαπημένο τμήμα των Κλασικών της διοργάνωσης, μεταφέρεται στο τέλος του Αυγούστου (25-31) στο φεστιβάλ της Μπολόνια. Είναι η ιστορική πρώτη της συνεργασίας των δύο φεστιβάλ.

Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, δηλώνει «εξαιρετικά ευχαριστημένος που η διοργάνωση θα μπορέσει να γίνει με την ελάχιστη μείωση ταινιών και τμημάτων. Χωρίς να ξεχνάμε τα αμέτρητα θύματα των περασμένων μηνών, τα οποία και θα τιμήσουμε, το πρώτο διεθνές φεστιβάλ μετά την υποχρεωτική διακοπή που επέβαλε η πανδημία αποτελεί μια γεμάτη νόημα γιορτή κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τον κόσμο του σινεμά που υπέφερε πολύ από αυτήν την κρίση».

Στις αλλαγές συνυπολογίζονται επίσης δύο υπαίθριοι χώροι προβολών, προφανώς αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας.

Το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα θα αποτελείται από 20 ταινίες κι οι υπόλοιπες 30 θα προβληθούν στους Ορίζοντες ή εκτός συναγωνισμού. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού θα είναι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Κέιτ Μπλάνσετ. Προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και οι αποστάσεις, το Φεστιβάλ θα στήσει δύο υπαίθριες οθόνες, μία στο Τζιαρντίνι και μια ακόμα στο Λίντο.

Ο Μπαρμπέρα επεσήμανε ότι αρκετοί δημιουργοί και ηθοποιοί θα προσέλθουν στο Φεστιβάλ, αλλά οι συνεντεύξεις Τύπου με συντελεστές που δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν, θα γίνουν διαδικτυακά.

Όπως ήδη ανακοίνωσε το τμήμα «Εβδομάδα Κριτικής» του Φεστιβάλ, πρεμιέρα θα κάνει φέτος με την ταινία «The Book of Vision», ένα αγγλόφωνο δράμα εποχής, σε σκηνοθεσία του Ιταλού Κάρλο Χίντερμαν. Παραγωγός της ταινίας είναι ο Τέρενς Μάλικ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Ολλανδέζα Λότε Βερμπέεκ, ο Σουηδός Σβέριρ Γκούντνασον, ο Μπιορν Μποργκ και ο Τσαρλς Ντανς.

Read more