Ελληνικές ταινίες Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Δείτε δωρεάν τις ελληνικές ταινίες με θέμα τον κορονοϊό
Μείνετε συντονισμένοι...
ΤΑΙΝΙΕΣ

Ελληνικές ταινίες Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Δείτε δωρεάν τις ελληνικές ταινίες με θέμα τον κορονοϊό

Ελληνικές ταινίες: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τις ταινίες που γύρισαν στο σπίτι τους γνωστοί Έλληνες σκηνοθέτες με θέμα τον κορονοϊό.

Ελληνικές ταινίες: Οι έλληνες δημιουργοί έφτιαξαν μια μικρού μήκους ταινία μέσα στο σπίτι τους, καταθέτοντας το δικό τους σχόλιο για τα όσα πρωτόγνωρα ζούμε. Η πρωτοβουλία του Φεστιβάλ ονομάζεται «Χώροι» και είναι διαθέσιμη δωρεάν στο κανάλι του στο YouTube. Σύντομα θα ακολουθήσουν και οι ταινίες 15 σημαντικών σκηνοθετών από όλο τον κόσμο, επίσης δωρεάν.

Στο «Χώροι 1» λοιπόν τις μικρού μήκους δημιουργίες υπογράφουν οι Γιώργος Γεωργόπουλος, Ρηνιώ Δραγασάκη, Ζαχαρίας Μαυροειδής, Μίνως Νικολακάκης, Μαριάννα Οικονόμου, Σταύρος Παμπαλλής, Σύλλας Τζουμέρκας και Σταύρος Ψυλλάκης. Όλοι τους είναι υποψήφιοι για τα φετινά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η βασική ιδέα ήταν να δημιουργήσουν οι σκηνοθέτες μια ταινία μέσα στο σπίτι τους, αξιοποιώντας το περιβάλλον, τους ανθρώπους ή και τα ζώα μέσα στον χώρο τους. Οι μόνοι εξωτερικοί χώροι που μπορούσαν να αξιοποιηθούν ήταν οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού, όπως η ταράτσα, ο κήπος, το μπαλκόνι και το κλιμακοστάσιο.

Read more