Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες: Η Reese Witherspoon μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το αγαπημένο της βιβλίο
Της αρέσει να δίνει ζωή στις αγαπημένες της ιστορίες
ΤΑΙΝΙΕΣ

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες: Η Reese Witherspoon μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το αγαπημένο της βιβλίο

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες: To βιβλίο της Delia Owens που κυκλοφόρησε το 2018, θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες: Το βιβλίο έχει γίνει παγκόσμιο best seller, στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΩΜΑ.

H Reese Witherspoon αγαπάει πολύ τα βιβλία και το διάβασμα. Και έχει συμμετάσχει αρκετές φορές στη μεταφορά κάποιου μυθιστορήματος στον κινηματογράφο. Μετά το «Little Fires Everywhere» της Hulu στο οποίο πρωταγωνίστησε αλλά και το «Big Little Lies» σειρά έχει το «Εκεί όπου τραγουδούν οι καραβίδες» της Delia Owens.

Η ηθοποιός το είχε ήδη ξεχωρίσει και το είχε προτείνει και στην «Λέσχη Ανάγνωσης» της τον Σεπτέμβριο του 2018. «Είναι τόσα πολλά αυτά που περιέχει η ιστορία της: Έχει ρομαντισμό, μυστήριο και έναν φόνο. Και διαδραματίζεται σε αυτό το απίστευτο τοπίο του Νότου. Δεν ήθελα να τελειώσει αυτή η ιστορία», είχε πει η Reese Witherspoon για το βιβλίο.

Η Olivia Newman, η οποία θα αναλάβει τη σκηνοθεσία, έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία First Match το 2018. Η ταινία κυκλοφόρησε μέσω του Netflix. Στους υπόλοιπους συντελεστές της νέας ταινίας είναι η σεναριογράφος Lucy Alibar (Troop Zero, Beasts of the Southern Wild). Η Reese Witherspoοn μέσω της δικής της εταιρείας «Hello Sunshine» θα αναλάβει την παραγωγή. Ο πρωτότυπος τίτλος του βιβλίου στα αγγλικά είναι “Where the Crawdads Sing”.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η συγγραφέας Delia Owens ήταν στα 70 της όταν εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα «Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες». Ως τότε εργαζόταν ως επιστήμονας της άγριας ζωής και διακεκριμένη συγγραφέας πάνω στην επιστήμη της. Στο πρώτο της μυθιστόρημα περιέχονται δύο χρονικές γραμμές αφήγησης. Η μία ακολουθεί την «Πιτσιρίκα του Βάλτου» Κάια Κλαρκ, μία περιθωριοποιημένη νεαρή που ενηλικιώνεται στη Νότιο Καρολίνα σε μια περιοχή όπου δεσπόζει ένας βάλτος. Η άλλη χρονική γραμμή αφορά το μυστήριο ενός φόνου που διαδραματίζεται σε αυτή την ίδια περιοχή του έλους.

Read more