«Είμαστε Ένα: Ένα Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου»: Μας προσφέρει δωρεάν ταινίες στο YouTube [vid]
Θεατρικές αίθουσες και σινεμά αντιμετωπίζουν με χιούμορ το lockdown και την πανδημία
ΤΑΙΝΙΕΣ

«Είμαστε Ένα: Ένα Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου»: Μας προσφέρει δωρεάν ταινίες στο YouTube [vid]

«Είμαστε Ένα: Ένα Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου»: Πάνω από 20 παγκόσμια κινηματογραφικά φεστιβάλ ενώθηκαν και φέρνουν βραβευμένες ταινίες στην οθόνη του υπολογιστή μας δωρεάν.

«Είμαστε Ένα: Ένα Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου»: Η εποχή της πανδημίας έφερε μεγάλο πλήγμα σε κινηματογράφους και θέατρα. Παραστάσεις ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν επ’ αόριστον, ακυρώθηκε ακόμα και το Φεστιβάλ των Καννών.

Το δεκαήμερο «Είμαστε Ένα: Ένα Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου» θα προβάλλει περιεχόμενο που επιμελήθηκαν τα κινηματογραφικά φεστιβάλ του Βερολίνου, των Καννών, της Βενετίας, του Σάντανς, του Τορόντο και της Τραϊμπέκα, μεταξύ άλλων, με αφετηρία την 29η Μαΐου, ανέφεραν σε ανακοίνωση η Tribeca Enterprises και το YouTube.

Το φεστιβάλ θα παρουσιάσει ταινίες, ντοκιμαντέρ, μουσικές, κωμωδίες και συζητήσεις. Θεωρείται απίθανο να συμπεριληφθούν σημαντικές νέες ταινίες που συνήθως κάνουν πρεμιέρα σε φεστιβάλ κινηματογράφου. Η ακύρωση του φεστιβάλ των Καννών στη Γαλλία, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Μάιο και η αβεβαιότητα γύρω από τα φεστιβάλ της Βενετίας και του Τορόντο τον Σεπτέμβριο, στερούν από κινηματογραφιστές και κινηματογραφικά στούντιο βασικές πλατφόρμες για να προωθήσουν τα νέα τους έργα σε μίντια και στο κοινό.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ των Καννών δήλωσαν σήμερα ότι είναι περήφανοι που συμμετέχουν στην εκδήλωση αυτή του YouTube «για να φέρουν στο προσκήνιο πραγματικά εξαιρετικές ταινίες και ταλαντούχους καλλιτέχνες, επιτρέποντας στο κοινό να βιώσει τόσο τις αποχρώσεις της αφήγησης από όλο τον κόσμο όσο και τις καλλιτεχνικές προσωπικότητες από κάθε φεστιβάλ».


Η Τζέιν Ρόσενθαλ, συνιδρύτρια του Φεστιβάλ Τραϊμπέκα στη Νέα Υόρκη, που επίσης ακυρώθηκε, δήλωσε πως η ιδέα είναι να εμπνεύσει και να ενώσει τους ανθρώπους πέρα από σύνορα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Όλος ο κόσμος χρειάζεται την επούλωση αυτή τη στιγμή», είπε η Ρόσενθαλ σε ανακοίνωσή της.

Άλλα φεστιβάλ που συμμετέχουν περιλαμβάνουν εκείνα της Ιερουσαλήμ, της Βομβάης, του Σεράγεβο, του Σίδνεϊ, του Τόκιο και του Λονδίνου. Ενώ το φεστιβάλ θα μεταδοθεί δωρεάν, οι θεατές θα κληθούν να δωρίσουν χρήματα στο Ταμείο Αλληλεγγύης Covid-19 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Read more