Ειδικότητα Χόλιγουντ: Ζητείται σύμβουλος κορονοϊού
Re-opening Χόλιγουντ
ΤΑΙΝΙΕΣ

Ειδικότητα Χόλιγουντ: Ζητείται σύμβουλος κορονοϊού

Ειδικότητα Χόλιγουντ: Άλλοι καιροί άλλα ήθη. Το Χόλιγουντ αναζητά ειδικούς συμβούλους κορονοϊού για ασφαλή γυρίσματα στις ταινίες.

Ειδικότητα Χόλιγουντ: Μέχρι τώρα οι ειδικότητες που σχετίζονται με τη βιομηχανία του θεάματος ήταν λίγο πολύ γνωστές.

Οπερατέρ, ενδυματολόγοι, make-up artists, κομμωτές και  εκατοντάδες άλλοι εργαζόμενοι, έβρισκαν δουλειά στα γυρίσματα των ταινιών. Πλέον όμως, την εποχή της πανδημίας, αναζητούνται «σύμβουλοι» για τον κορονοϊό, για μελλοντικές παραγωγές. Οι προδιαγραφές τώρα πια εξαιτίας της πανδημίας, έχουν αλλάξει και τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα οι παραγωγοί, τα κινηματογραφικά στούντιο και τα συνδικάτα εργαζομένων να αναζητούν συμβουλές για το πώς θα ανοίξουν με ασφάλεια τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πλατό.

Εκτός από τους επιδημιολόγους που έχουν μεγάλη ζήτηση, καθώς και άλλους ειδικούς για τη δημόσια υγεία, που παρέχουν συμβουλές για τη διαχείριση πολυπληθών συνεργείων έχει προκύψει και η ανάγκη ειδικού για τον covid-19.

Το πλήγμα που έχει υποστεί η βιομηχανία του θεάματος, δεν είναι διαχειρίσιμο. Και μπορεί τα πλατό να παραμένουν άδεια στις ΗΠΑ, αλλά οι παραγωγές ξεκίνησαν γυρίσματα σε Νότια Κορέα, Αυστραλία, Σουηδία, αλλά και  Νέα Ζηλανδία, όπως τα γυρίσματα για το «Avatar 2» του Τζέιμς Κάμερον που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα.

Στο μεταξύ, σωματεία που εκπροσωπούν ηθοποιούς και εργαζόμενους σε παραγωγές, προσέλαβαν ειδικούς από το Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, προκειμένου να τους βοηθήσουν να ετοιμάσουν τις οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας, καθώς περιμένουν τα πρωτόκολλα από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας για τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα.

Όπως λένε ηθοποιοί και παραγωγοί είναι δύσκολο για κάποιον να βγάλει οδηγίες εάν δεν έχει δουλέψει σε ένα κινηματογραφικό πλατό. «Σε ένα τηλεοπτικό πλατό, η διαχείριση του κορονοϊού είναι ακόμη πιο περίπλοκη υπόθεση, καθώς πολλοί εργαζόμενοι είναι freelancers», σχολίασε από την πλευρά του ο δρ. Λίτσφιλντ, γιατρός που βοήθησε στην ανάπτυξη των οδηγιών για τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα. «Κόσμος πηγαινοέρχεται στις παραγωγές και τις εταιρείες. Οπότε θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι οδηγίες είναι όμοιες για όλες τις εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών», συμπλήρωσε.

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τάιλερ Πέρι είναι από τους πρώτους που ξαναπιάνουν δουλειά Ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου τα γυρίσματα για δύο τηλεοπτικές σειρές, στο στούντιό του στην Ατλάντα. Στην έκταση που βρίσκεται το στούντιο προσφέρεται στέγη, όπου μπορούν να απομονωθούν οι άνθρωποι, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Ο Πέρι εξέδωσε οδηγό 31 σελίδων, στον οποίο αναφέρει ότι χρειάστηκε «μια κοινότητα εργαζομένων, γιατρών, επιδημιολόγων, δικηγόρων, εκπροσώπων συνδικάτων, ταλέντων και των εκπροσώπων τους, μέλη συνεργείου, ασφαλιστές και πολλοί άλλοι» για να καταρτιστούν οι οδηγίες ασφαλείας.

Ένας από αυτούς ήταν ο δρ. Κάρλος ντελ Ρίο, λοιμωξιολόγος του Emory University, ο οποίος δήλωσε πως συμβούλευσε να ελέγχονται όλα τα μέλη του συνεργείου και του καστ, στην αρχή των γυρισμάτων και τουλάχιστον άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων που θα παραμένουν απομονωμένοι για τα γυρίσματα. Επίσης, έκανε συστάσεις για την υγιεινή και άλλα μέτρα προστασίας, αν και προειδοποίησε ότι τίποτα δεν εγγυάται 100% την προφύλαξη από τον ιό. Η προσπάθεια να κρατηθεί ο κορονοϊός εκτός του πλατό μπορεί να αποτύχει, λέει. «Αλλά δεν είναι εφικτό να πούμε ότι θα περιμένουμε μέχρι να εξαφανιστεί ο ιός, ή έως ότου έχουμε ένα εμβόλιο, γιατί μπορεί να μην δουλέψουμε την επόμενη διετία».

Ένα μικρό δείγμα έχουν πάρει και οι Έλληνες ηθοποιοί και εργαζόμενοι σε τηλεοπτικές σειρές στην Ελλάδα. Εδώ και 2 εβδομάδες έχουν ξεκινήσει γυρίσματα οι περισσότερες τηλεοπτικές σειρές, βλέπε Άγριες Μέλισσες, που είχαν διακοπεί κατά τη διάρκεια της καραντίνας με πολύ αυστηρά μέτρα, οδηγίες και ατομικές προφυλάξεις.

Read more