«Απάνθρωποι Πόροι» Netflix: Η σειρά με τον Ερίκ Καντονά που αποδομεί τον καπιταλισμό [vid]
Η απελπισία ενός άνεργου πρώην φυλακισμένου
ΤΑΙΝΙΕΣ

«Απάνθρωποι Πόροι» Netflix: Η σειρά με τον Ερίκ Καντονά που αποδομεί τον καπιταλισμό [vid]

«Απάνθρωποι Πόροι» Netflix: Κοινό και κριτικοί αποθεώνουν τη σειρά γαλλο/γερμανικής παραγωγής.

«Απάνθρωποι Πόροι» Netflix: Όταν προβλήθηκαν τα τρία πρώτα επεισόδια στις 23 Απριλίου στο γαλλο/γερμανικό κανάλι Arte, 2,12 εκατ. άνθρωποι συντονίστηκαν για να τα δουν. Ήδη στη Γαλλία, οι «Απάνθρωποι Πόροι» προβάλλονται από τις 15 Μαΐου.

Η σειρά αφηγείται την ιστορία του Αλέν Ντελάμπρ, ενός άνεργου διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού, ετών 57 που θα δοκιμαστεί για μια καλή θέση εργασίας, σύντομα ωστόσο θα συνειδητοποιήσει πως κάτι άλλο κρύβεται από πίσω. Για να πάρει τη δουλειά, θα πρέπει αυτός (και οι άλλοι υποψήφιοι) να υποδυθούν μια κατάσταση ομηρείας, στην οποία θα πρέπει να ανακρίνουν 4 στελέχη της επιχείρησης.

Η σειρά βασίζεται σε μυθιστόρημα του 2010 από τον Pierre Lemaitre, ο οποίος ούτε να ακούσει δεν ήθελε για το ενδεχόμενο να πάει ο πρωταγωνιστικός ρόλος στον πρώην αστέρα της Μάντσεστερ, Ερίκ Καντονά. Ο σκηνοθέτης Ζιάντ Ντουέιρι όμως πόνταρε στην παρουσία, του πρώην αστέρα της μπάλας και είχε προφανώς δίκιο.

Τα 6 επεισόδια είναι πράγματι καθηλωτικά και η σειρά έχει αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς. Στην καρδιά του κρύβονται άβολα ζητήματα, όπως το γεγονός ότι άνθρωποι απολύονται εξαιτίας της ηλικίας τους και μόνο. Ή ότι οι πολυεθνικές δεν έχουν κανένα ανθρώπινο συναίσθημα.

Read more