61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ματαιώνονται οι προβολές – Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά 5-15 Νοεμβρίου
O κινηματογράφος βρίσκει τρόπους
ΤΑΙΝΙΕΣ

61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ματαιώνονται οι προβολές – Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά 5-15 Νοεμβρίου

61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές διοργανώσεις στη χώρα μας, «υποκύπτει» στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: «Σινεμά με κάθε τρόπο» το σύνθημα του φεστιβάλ, απόλυτα ταιριαστό με τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε.

Με περισσότερες από 170 ταινίες από όλο τον κόσμο, το  61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 5 ως τις 15 Νοεμβρίου.

Η διοίκηση του Φεστιβάλ, ύστερα από την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τις κρίσιμες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, και με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποφάσισε τη διαδικτυακή διεξαγωγή του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ ματαιώνονται και οι τρέχουσες προβολές στον κινηματογράφο «Ολύμπιον».

Οι προβολές στις αίθουσες «Ολύμπιον» και «Παύλος Ζάννας» σταμάτησαν από την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου. Στους θεατές που έχουν ήδη αγοράσει εισιτήριο θα τους επιστραφεί το αντίτιμο, ενώ το αριστούργημα «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ», που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, θα είναι η πρώτη ταινία που θα προβληθεί όταν το «Ολύμπιον» ξανανοίξει για τους θεατές του.

Στο online 61ο Φεστιβάλ, οι θεάσεις ανά ταινία θα αυξηθούν κατά 40%, ώστε περισσότεροι θεατές σε όλη την Ελλάδα να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αγαπημένες ταινίες που μας εμπιστεύθηκαν δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, η διοίκηση του Φεστιβάλ επεξεργάζεται ήδη εναλλακτικά σενάρια για τη διεξαγωγή του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.

Στο online 61ο Φεστιβάλ, οι θεάσεις ανά ταινία θα αυξηθούν κατά 40%, ώστε περισσότεροι θεατές σε όλη την Ελλάδα να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αγαπημένες ταινίες που μας εμπιστεύτηκαν δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για τις ανάγκες διοργάνωσης του διαδικτυακού 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα ισχύσουν όλες ανεξαιρέτως οι συμβάσεις των εργαζομένων – τόσο αυτές που έχουν ήδη ξεκινήσει, όσο και εκείνες που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.

«Μπορεί η γιορτή μας να μεταφέρεται στο διαδίκτυο, όμως η υποστήριξη της κινηματογραφικής κοινότητας είναι για μας προτεραιότητα. Θα σταθούμε δίπλα στον ελληνικό κινηματογράφο και τους δημιουργούς του με κάθε τρόπο, μέσα από όλες τις αναπτυξιακές δράσεις της Αγοράς, αλλά και μέσα από νέες πρωτοβουλίες, όπως το Director’s Corner, μια καθημερινή online συνάντηση που στόχο έχει να δικτυώσει τους σκηνοθέτες απ’ όλο τον κόσμο και να τους φέρει πιο κοντά, παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας», σημειώνουν οι συντελεστές.

Read more