23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Οι νέες αφίσες του φεστιβάλ είναι ένα road trip στην ελευθερία
Ένα υπέροχο ταξίδι
ΤΑΙΝΙΕΣ

23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Οι νέες αφίσες του φεστιβάλ είναι ένα road trip στην ελευθερία

23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Το φετινό φεστιβάλ θα είναι υβριδικό.

23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Φέτος λόγω των συνθηκών το φεστιβάλ θα διεξαχθεί  από τις 4 έως τις 14 Μαρτίου 2021, ψηφιακά.

Για την online μετάδοσή του θα χρησιμοποιηθεί η ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr. Επίσης από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021, σε φυσικούς χώρους και online.

Τα φετινά πόστερ του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι έργα της φωτογράφου Όλγας Δέικου. Η δημιουργός μας δείχνει όλα αυτά που μας περιμένουν, τον ανοιχτό ορίζοντα, τα ταξίδια και την αίσθηση ανακάλυψης. Είναι ένα road trip, είναι το παιδί που παίζει ανέμελο με ένα μικρό αεροπλανάκι, είναι τα ταξιδιάρικα πουλιά.

Αυτό είναι και το σκεπτικό πίσω από τις αφίσες… ότι η επόμενη μέρα δεν είναι μακριά.

Τρεις φωτογραφίες που συνομιλούν με το φετινό αφιέρωμα του Φεστιβάλ, Προορισμός: Ταξίδι, κλείνοντας το μάτι σε κάθε περιπέτεια που μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε τους άλλους, αλλά και τον εαυτό μας.

Η Όλγα Δέικου γεννήθηκε στη Φλώρινα και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 18 ετών για να σπουδάσει Χημικός Μηχανικός. Την κέρδισε η φωτογραφία, με την οποία ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια. Με την ιδιαίτερη φωτογραφική της ματιά αναδεικνύει το αστικό τοπίο και ταυτόχρονα το μεταμορφώνει, με το φως και τα χρώματα. Έχει συνεργαστεί με έντυπα όπως η Καθημερινή και η Parallaxi, ενώ συμμετείχε στην έκθεση Anthropause του MOMus – Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Read more