Χάρις Αλεξίου: «Όταν έγινα μάνα είπα ότι δεν επιτρέπεται από εδώ και πέρα να μην είμαι καλά»
Η συζήτηση είχε πολλές συγκινητικές στιγμές
ΣΕΙΡΕΣ

Χάρις Αλεξίου: «Όταν έγινα μάνα είπα ότι δεν επιτρέπεται από εδώ και πέρα να μην είμαι καλά»

Χάρις Αλεξίου: Η ερμηνεύτρια απάντησε σε ερωτήσεις του Γιώργου Νανούρη στο «Σημείο Συνάντησης» της ΕΡΤ.

Χάρις Αλεξίου: Ο Γιώργος Νανούρης και η Χάρις Αλεξίου είχαν μια όμορφη κουβέντα, με αρκετές συγκινητικές αναφορές, την τρίτη το βράδυ στην ΕΡΤ.

Η Χάρις Αλεξίου μάλιστα συγκινήθηκε όταν αναφέρθηκε στους γονείς της που έχασε νωρίς, αλλά και στον γιο της. Σε αυτό, δε, το σημείο παραδέχτηκε πως ο ερχομός του την έκανε να βλέπει διαφορετικά τον εαυτό της και να τον «θυμάται».

Περιγράφοντας τα συναισθήματά της, όταν τραγούδησε στο κατάμεστο στάδιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 αλλά και όταν εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο η Χάρις Αλεξίου ανέφερε πόσο πολύ της έλειπαν οι γονείς της. Κοινό σημείο συνάντησης της Χαρούλας Αλεξίου και του ταλαντούχου ηθοποιού και σκηνοθέτη, Γιώργου Νανούρη, το θεατρικό «Χειρόγραφο», ένα μονόπρακτο γραμμένο από την ίδια την Χαρούλα και σκηνοθετημένο από τον Γιώργο, που στάθηκε αφορμή για τη γνωριμία τους και έτσι η σχέση που ξεκίνησε ως δημιουργού και Μούσας, εξελίχθηκε στην πορεία σε σχέση εκτίμησης και φιλίας. Η συνάντηση έγινε προ κορονοϊού.

Ο Γιώργος Νανούρης συνέχισε ρωτώντας την Αλεξίου πώς είναι να είσαι η Χαρούλα πάνω στη σκηνή. Η ερμηνεύτρια συμπληρώνει 50 χρόνια πορείας στο ελληνικό τραγούδι και κάνει απολογισμό:

«Δεν μπορείς να το συνειδητοποιήσεις αυτό, λέει η 70χρονη τραγουδίστρια. Έχεις απλά τη χαρά. Βεβαίως δεν είναι ότι δεν σου ‘ρχονται δάκρυα στα μάτια ή δεν σκέφτεσαι τον μπαμπά σου που δεν πρόλαβε να σε δει να μεγαλώνεις ή τη μητέρα σου που επίσης δεν πρόλαβε να το δει αυτό για το παιδί της. Θα ήθελα στους Ολυμπιακούς Αγώνες να είναι η μαμά μου κι ο μπαμπάς μου την ώρα που τραγουδούσα». Η Χάρις Αλεξίου μιλάει αρκετά για την απουσία των γονιών της, για έρωτες αλλά και για το πως άλλαξε η ζωή της όταν έγινε η ίδια μητέρα.

Επίσης, μάθαμε ότι ο Γιώργος Νανούρης πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά του και νιώθει πως δεν ζει.

Μια σπάνια φωτογραφία με τον γιο της

«Είμαι άνθρωπος της οικογένειας. Μου άρεσε η οικογένεια. Παντρεύτηκα μικρή, έφυγα από την αγκαλιά της μητέρας μου πήγα στην αγκαλιά του άντρα μου. Κακά τα ψέματα δεν έζησα ως μικρή την οικογένεια επειδή πέθανε ο μπαμπάς μου και το ήθελα αυτό στον γάμο μου». Η αναφορά στα νιάτα της. αναπάντεχη.«Θα ήθελα να μην με νοιάζει τόσο πολύ τι θα πει ο κόσμος, η γειτονιά. Θα ήθελα να είμαι λίγο πιο τρελή σ’ αυτά, αφού είμαι ωραία τρελή». Πώς είναι να είσαι γονέας, μάνα; τη ρωτάει ο Γιώργος Νανούρης. Κι η Χάρις Αλεξίου δίνει μια ωραία απάντηση:

«Όταν έγινα μάνα είπα ότι δεν επιτρέπεται από εδώ και πέρα να μην είμαι καλά. Δηλαδή καμία μαύρη σκέψη, όλα γίνονται στη ζωή, όλα μπορείς να τα περάσεις, τώρα που έχεις αυτό το πλάσμα εδώ και οφείλεις να αγαπάς τον εαυτό σου και να ‘σαι καλά. Αυτό λοιπόν είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έχει κάνει ο γιος μου. Κατάφερα να το θυμάμαι. Δεν είναι εύκολο, αλλά θυμάμαι ότι πρέπει να τον αγαπάω τον εαυτό μου».

Read more